Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Demanda d'una vuitantena d'expropiats del CRT per rebre una compensació

Molts ja han començat els tràmits perquè el govern els pagui més pels terrenys on s'ha de fer BCN World

Assemblea dels expropiats del CRT al febrer, el president de la coordinadora i l'advocat Huarte Assemblea dels expropiats del CRT al febrer, el president de la coordinadora i l'advocat Huarte JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Societat Azahara Palomares / El Punt Avui
Dijous, 27 abril 2017 08:33

Els expropiats als anys vuitanta per la creació del Centre Recreatiu Turístic (CRT) entre Vila-seca i Salou ja han començat els tràmits per reclamar una compensació econòmica pels plans de la Generalitat de fer-hi ara un macrocomplex d'oci i joc, el conegut popularment com a BCN World, a tocar de Port Aventura. Després de l'assemblea d'expropiats del passat mes de febrer, una cinquantena de persones (la majoria hereus dels propietaris que van ser forçats a vendre els terrenys) ja han començat formalment els tràmits per demanar una nova taxació, és a dir, per demanar que se'ls pagui per l'augment de l'edificabilitat que s'ha introduït ara al CRT pel nou projecte.

La coordinadora d'expropiats del CRT, però, calcula que la xifra de persones que s'afegirà a la petició serà una vuitantena. “Hi ha gent que encara intenta localitzar documentació necessària, o persones que han decidit tirar-ho endavant per mitjà d'altres advocats”, va detallar el president de la coordinadora, Josep Badia. “Estem satisfets de la resposta, després de tant de temps és un èxit molt notable”, va afegir-hi.

Segons l'advocat que ha aplegat el gros de les reclamacions, Javier Huarte, al final del mes de maig es podran presentar ja les primeres sol·licituds de nova taxació urbanística al govern de la Generalitat. Si aquest respon negativament, llavors el cas s'elevarà al jurat d'expropiacions, que haurà de dirimir en el cas. “Segons la resposta rebuda, llavors caldrà valorar en cada cas si val la pena recórrer al contenciós administratiu”, va dir Huarte.

Tot i que no és la via aconsellada per molts bufets, la coordinadora també té constància que algun dels expropiats ha presentat una demanda individual per demanar la reversió de l'expropiació i recuperar els seus terrenys.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: