Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els problemes econòmics i laborals concentren les accions socials al Vendrell

El 2016 l'Ajuntament va haver duplicar el nombre d'actuacions respecte al 2011

Curs de cuina per a persones amb pocs recursos, organitzat per Càritas al Vendrell. Curs de cuina per a persones amb pocs recursos, organitzat per Càritas al Vendrell. AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Societat Cati Morell / Taempus
Dilluns, 13 Març 2017 08:28

Les atencions a problemes econòmics (932) i laborals (777) concentren pràcticament la meitat de totes les situacions ateses per l'àrea municipal de Serveis Socials del Vendrell, segons l'informe anual corresponent al 2016 que l'Ajuntament ha fet públic aquesta setmana. Aquests indicadors assenyalen els ciutadans que estan en situació d'atur de llarga durada com la part més feble del teixit social, i destaquen l'augment del nombre d'intervencions municipals respecte a anys passats.

Si l'any 2011 l'Ajuntament va actuar en 9.170 casos, el 2016 han hagut de doblar el nombre d'actuacions, fins a arribar a 18.373. Pel regidor de Serveis Socials, Rafel Gosalvez, “amb relació a la demanda actual, el grau de cobertura de la població dels serveis bàsics d'atenció social és correcte i els temps de resposta són raonables en comparació de les que se solen donar a la resta de la demarcació”. L'atur i els seus efectes en l'economia familiar continuen encapçalant les preocupacions dels usuaris de Serveis Socials bàsics del Vendrell.

El consistori vendrellenc ha començat un procés d'anàlisi per aprofundir en el coneixement de la realitat social local per millorar la resposta municipal en situacions crítiques. “El repte actual –segons Gosalvez–, és mantenir l'alt nivell de servei actual i reorientar el sistema en el que calgui per atendre les urgències del moment.” El regidor també va destacar el projecte d'actuació social en favor de la gent gran per detectar situacions de risc i immediatament derivar-les als serveis convenients.

Un projecte de Cohesió Social a Ca l'Escori

El projecte de Cohesió Social i Seguretat Ciutadana al Barri de Ca l'Escori és un exemple sobre la línia transversal que ha encetat l'Ajuntament del Vendrell. El projecte funciona a través d'una taula d'entitats que permetin intercanviar entre generacions el coneixement de les diferents cultures. Periòdicament, la taula i els membres de les entitats es troben i comparteixen necessitats i propostes amb els tècnics de l'Ajuntament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: