Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

InfoCamp | Arxiu de notícies del Priorat
Medi Ambient Marina Martínez

Si la proposta de declaració segueix endavant, seria la única del país protegida per als dos vectors

La directora general de Qualitat Ambiental, Mercè Rius, va presentar el passat divendres, 27 de maig, a la seu del parc a la Morera de Montsant, el projecte de caracterització de la qualitat acústica i lumínica dels municipis del Parc Natural del Montsant als alcaldes i representants locals de la zona. El Departament de Territori i Sostenibilitat proposa declarar aquesta àrea com la primera protegida de Catalunya a l’entorn d’un parc natural en la preservació del cel nocturn, el silenci i la tranquil·litat.

Lumínica

Després de tres anys de mesurament de qualitat lumínica, els resultats evidencien que aquesta zona té una qualitat de cel molt bona per damunt de la majoria d’altres parcs i espais naturals. La declaració inclouria els municipis de la Morera de Montsant, Ulldemolins, Margalef, Cabacés, Cornudella de Montsant, la Figuera, la Vilella Alta, la Vilella Baixa i la Bisbal de Falset.

Soroll

També s’han mesurat els sorolls, amb uns resultats excel·lents, tant dins els nuclis habitats dels nous municipis com a l’àrea que els envolta. Cap a finals d’any està previst realitzar una campanya de control de la qualitat de l’aire amb una unitat mòbil que quedarà instal·lada durant tot un mes a la Morera de Montsant.

Mesures correctores garantides
La declaració suposaria garantir les mesures correctores sobre el soroll i mesures d’eficiència energètica en noves infraestructures. A més, mantindrien la qualitat ambiental necessària per a la conservació de la fauna nocturna i les espècies migradores, reduint la presència de plagues. El manteniment i millora de les condicions garantiria l’excepcionalitat per a l’observació astronòmica del cel, de manera similar a la que es dóna al Montsec.

La Generalitat busca la complicitat del món local per treballar conjuntament a l’hora de crear aquesta figura de protecció. Hores d’ara, el Montsec és l’únic punt de Catalunya que disposa de la figura de punt de referència pel que fa a la protecció del medi nocturn.

Doble protecció

Pel que fa al soroll, només existeixen algunes zones protegides a l’entorn urbà de Barcelona i una altra al Parc Natural de Collserola impulsada per l’Ajuntament del Papiol (Baix Llobregat). La del Papiol és la única zona d’especial protecció de la qualitat acústica.

Si la proposta de declaració del Montsant segueix endavant, seria la única del país protegida per als dos vectors. El silenci, els sons de la natura, la foscor o la visió del firmament són valors immaterials que s’han convertit en un bé limitat que cal cuidar.

Són molts els exemples que allà on s’ha mantingut unes condicions acústiques i de foscor natural, aquests valors han esdevingut un motor de dinamització econòmica de la zona degut a l’interès que desperten.

Societat Redacció Infocamp

Es tracta d’una iniciativa pionera on hi participen una trentena d’emplaçaments

La iniciativa de l’Ajuntament de Porrera de promoure un concurs de flors i plantes en balcons i portals ha tingut una alta acceptació entre els veïns del municipi, ja que compta amb una alta participació. La regidora de Turisme, Núria Macip, considera que aquesta acció repercuteix directament en l’embelliment del poble, però a més, en la promoció turística del municipi. En aquest sentit, Macip ha explicat que en els darrers caps de setmana, s’ha constatat un notable increment de visitants que han decidit fer una passejada pels carrers de Porrera per contemplar les composicions florals.

S’espera que el cap de setmana del 4 i 5 de juny s’assoleixi el major volum de visitants, coincidint també amb les jornades de valoració per part d’un tribunal compost per experts en flor i planta ornamental.

Iniciativa pionera

Des del consistories considera que aquesta acció de foment de la decoració floral és pionera pel fet que compta amb el patrocini de la multinacional catalana Flower i de Garden Cort de Cambrils. Es tracta, a més, d’un certamen caracteritzat pel rigor, ja que està regit per unes bases de participació i hi ha un jurat especialitzat i extern.

Empreses Redacció Infocamp

Els beneficiaris seran persones físiques o microempreses amb menys de deu treballadors i amb facturació anual inferior a dos milions 

El president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia, la directora de Màrqueting i Comercial de MicroBank, Núria Danés, i la directora de Banca d’Institucions de CaixaBank, Tatiana Caro, han firmat un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. Amb la firma d’aquest acord s’estableix una línia de finançament de fins a 1 milió d’euros. Els beneficiaris seran persones físiques i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior als dos milions d’euros.

Els sol·licitants podran optar a microcrèdits fins a un import màxim de 25.000 euros (amb un màxim del 95% d’inversió). Els projectes hauran de comptar amb un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat pel Consell Comarcal del Priorat.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l’equip que sol·licita el préstec i a la viabilitat del projecte, podent-hi accedir persones sense garanties ni avals.

Compromís del conveni

En virtut d’aquest conveni, el Consell Comarcal del Priorat es compromet a detectar les necessitats de finançament, dirigides a promoure l’autoocupació, i a l’establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d’autònoms, així com a facilitar serveis de suport i assessorament empresarial, analitzar la viabilitat del projecte i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per la corporació comarcal a MicroBank perquè aquesta l’analitzi, i si s’escau aprovi, les sol·licituds de finançament.

Foment de l'emprenedoria

El Consell Comarcal del Priorat s’encarrega de l’impuls d’actuacions relacionades amb el foment de l’ocupació i l’emprenedoria. El Consell forma part de la xarxa Catalunya Emprèn, que pretén difondre la cultura emprenedora, el foment de la creació de l’activitat empresarial i el suport a microempreses i petites empreses.

MicroBank, el banc social especialitzat en microfinances participat íntegrament per CaixaBank, és l’únic banc a l'Estat espanyol dedicat exclusivament al finançament de projectes a través de microcrèdits. Ofereix microcrèdits destinats a autònoms, emprenedors i microempreses; i microcrèdits personals i familiars. Al 2015 es van concedir a Catalunya un total de 6.859 préstecs destinats a autònoms, emprenedors i microempreses per un import de 68,2 milions d’euros. Per finançar projectes personals i familiars, el banc ha aportat 107,3 milions d’euros a 28.999 iniciatives.

Gastronomia Redacció Infocamp

La jornada tindrà lloc, aquest diumenge 15 de maig, al Parc Nou de Cornudella de Montsant

El proper 15 de maig tindrà lloc la Jornada Gastronòmica de Cornudella de Montsant, al Parc Nou del municipi. Al matí es podrà gaudir del XII Tast de Vins dels cellers locals i també de la VI Mostra Gastronòmica dels restaurants. Al migdia, es durà a terme la XIX Diada Gastronòmica i la XIII edició de la Diada de Cargols.

Paral·lelament, durant tot el dia, tindrà lloc el XXX Mercat de l’artesania. A les 12:30h, es realitzarà una diada castellera amb l’actuació de les colles Castellers d’Altafulla i Brivalls de Cornudella.

Preus

Per poder gaudir del dinar, serà necessari realitzar una reserva prèvia i el preu serà de 10 euros. En relació amb el tast de vins, no es requisit una reserva prèvia ja que es podran comprar els tiquets el mateix dia a deu euros. El tast inclou una varietat de set de gustacions. Per les tapes, tampoc serà necessari realitzar una reserva prèvia i el preu serà de cinc euros on s’inclourà cinc tapes.

Espectacles Redacció Infocamp

L'espectacle tindrà lloc aquest dissabte 7 de maig, a les 19.00h, al Teatre l'Artesana

Una fada, Gisel, haurà de superar mil aventures i proves per poder aconseguir els seus somnis. Aquest és el fil conductor de l'espectacle que es podrar escoltar i veure en directe a l'Artesana de Falset. Gisela, la veu Disney a l'Estat espanyol, és la protagonista que viurà les aventures de la fada Gisel, a través de les cançons més famoses de les pel·lícules: La Bella y la Bestia, Aladín, El rey León, Peter Pan, El Jorobado de Notre Dame, Mary Poppins, La sirenita i Hércules, entre altres.

El preu de la venda anticipada d'entrades és de 12 euros i el preu a taquilla és de 15 euros.

 

Gastronomia Redacció Infocamp

La Biblioteca Pública de Falset organitza aquest mes de maig un seguit d’activitats sobre vi i literatura 

La Biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset du a terme aquest mes de maig les activitats corresponents al cicle 'Biblioteques amb DO' que organitzen, al llarg de l’any, les biblioteques de la Xarxa de la Generalitat de Catalunya emplaçades en zones vitivinícoles. A Falset, el cicle està dedicat als oficis del vi, un ampli ventall que inclou agricultors, comercials, restauradors, sommeliers, restauradors de barraques de pedra, enòlegs, boters i un llarg etcètera de treballadors diversos i, sovint, poc coneguts.

Amb el suport dels serveis bibliotecaris regionals i dels cellers de cada territori, les biblioteques són les encarregades de programar un seguit d’activitats i perquè assoleixin les fites desitjades, s’ha comptat amb la col·laboració d’institucions de renom literari o vinícola com ara la Institució de les Lletres Catalanes, del Centre Quim Soler, de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i de Vinseum.

La primera activitat té llocr aquest divendre, 6 de maig, s a les 19.00h, a la biblioteca, i du per títol ‘Els Oficis del Vi’, una conversa entre dos professionals de prestigi reconegut: els enòlegs Sara Pérez (Mas Martinet i Venus la Universal) i Francesc Ferré (Celler Frisach). La sessió acabarà amb una copa de vi.

A banda d’aquest acte de divendres, aquestes són les activitats programades a la Biblioteca al llarg del mes de maig, a la biblioteca:

Diumenge 8 de maig, 10.00h

'Els Camins del vi': recorregut pels Guiamets i tast al celler La Placeta.
Places limitades. Inscripció prèvia.

Dijous 12 de maig, 20.00h

Trobada del Club de Lectura per parlar de 'El Xinès', d'Henning Mankell, amb un tast de vi de la DO Montsant.

Divendres 13 de maig, 18.30h

Taller de pintura amb vi per a nens i nenes a càrrec de Tinta i Vi.
Inscripció prèvia, places limitades.

Divendres 21 de maig, 19.00h

El Centre Quim Soler presenta 'Petites històries de banquets', de Marta Gómez i Fèlix Raval, amb un tast de vi.

Dilluns, 02 Mai 2016 11:44

Els vikings saquegen Tarragona

Esports Marina Martínez

El raid d’aventura ‘Viking Raid Tarragona’ tindrà lloc, del 2 al 6 de maig, promocionarà Tarragona com a destí turístic i de qualitat

Vikings i vikingues de Dinamarca i Noruega lluitaran per apoderar-se el títol de ‘Vikings of Skandinavia’ durant cinc etapes del raid d’aventura, Viking Raig Tarragona, del 2 al 6 de maig. El raid d’aventura, organitzat per l’associació danesa AR Sport en col·laboració amb Tarragona.dk, és alhora un esdeveniment per promocionar Tarragona com a destí turístic de qualitat i de vacances actives.

Els vikings que vénen són forts i la cursa multi esportiva no és apta per qualsevol. De fet, l’organitzador del raid, el danès Nils Gisli resident a Tarragona des de fa un parell d’anys, afirma rient que els corredors de raids d’aventura s’acostumen a esmorzar triatletes i ‘ironmen’ abans de cada prova.

10 hores de carrera al dia

Efectivament, suaran i seran cinc dies molt durs d’una mitjana de deu hores de carrera al dia en disciplines com rappel, trail run, BTT, via ferrada, caiac, natació, espeleologia, padlesurf i curses d’orientació, entre d’altres. Tot en un dia i amb el temps com el seu pitjor enemic. L’equip més ràpid en el conjunt dels cinc dies s’apoderarà del títol ‘Vikings of Skandinavia’.

L’organitzador, Nils Gisli, ha involucrat amb èxit algunes empreses locals per dur a terme el projecte de Tarragona.dk i, per tant també, el Viking Raid Tarragona. És gràcies a ells i als deu voluntaris que viatgen des de Dinamarca per ajudar amb el desenvolupament del raid durant els cinc dies, que el Viking Raid Tarragona es pugui fer. “Es tracta de fer pinya a una ciutat com Tarragona”, diu el Gisli feliç de tota la ajuda rebuda.

Proves a Tarragona i al Montsant

A Tarragona, la cursa s’ha iniciat aquest matí, a les 08h, amb els participants saltant al mar des de la golondrina davant de la platja del Miracle. D’aquí han anat a set proves diferents per la ciutat; entre altres com padle surf a la Marina de Moll de Costa, caiac al mar davant del Miracle, rappel al SB Hotel, BTT, trail run, carrera pel centre de la ciutat, visita a les coves urbanes (fora de concurs).
Dimarts, dimecres i dijous, els participants estaran competint al Montsant i dijous tarda i divendres tornaran a ser per la capital de la demarcació.

Gastronomia Redacció Infocamp

Els premis es van atorgar aquest dijous en el marc de la Fira Alimentària de Barcelona

La prestigiosa guia francesa Gilbert & Gaillard ha atorgat una medalla d'Or al vi 'Petites Estones Negre 2013', i una Medalla d'Or 90+ a l''Estones Negre 2012', de la DO Montsant, elaborats pel celler Mas Sersal de Falset. A mé del reconeixemens, els vins catalans són portada a la revista d'aquest mes. El lliurament de les  medalles s'ha fet, aquest dijous 28 d'abril, a la Fira Alimentaria de Barcelona.

El 'Petites Estones Negre 2013' està elaborat a partir de raïms de garnatxa vella procedents de la finca Aiguasals situada, al terme municipal de Falset. Una parcel·la de 10 hectàrees de terrenys inclinats sobre sòls de llicorella i d'una vinya vella de carinyena (Samsó) plantades sobre sòls argilosos en l'acabo municipal dels Guiaments. 

Es tracta d'un vi caracteritzat per ser fresc i amable en nas, amb aromes de fruites vermelles fresques amb apunts florals, tocs especiats i balsàmics. El pas per boca és suau i afruitat amb notes torrades i equilibrat, que deixa un postgust llarg amb grates sensacions de fruites vermelles.

Gastronomia Marina Martínez

Aquest any la fira supera el seu rècord amb 73 cellers participants

Tarragona és enguany la ciutat convidada a la Fira del Vi de Falset. Una mostra de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant que bat aquest any el seu rècord de participació en comptar amb la inscripció prèvia de 73 cellers en total, 44 de la DOQ Priorat i 29 de la DO Montsant. D’aquests 73 cellers, són més de cinquanta els que tindran stand a Falset, el cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig, mentre que la resta participaran en els tastos adreçats a professionals i ‘wine lovers’ que s’han programat al llarg del certamen.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha qualificat com “un honor i orgull ser la ciutat convidada a aquesta fira que és una referència a nivell de Catalunya i a nivell mundial”. També ha volgut afegir que “aquesta és una mostra més de que el territori està cada cop més enllaçat i que qualsevol visitant té varies opcions per gaudir d’aquesta demarcació”.

Per part de l’alcalde de Falset, Jaume Domènech, ha definit la Fira del Vi com “una Festa Major de la comarca i una fira que va guanyant en volum i en categoria”.

Diversos actes

El cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig, aquest any, a Falset, com a novetat, la fira habilita un seguit d’espais on s’hi ha organitzat tastos continuats pensats per als ‘wine lovers’, és a dir, aquells apassionats amateurs interessats en la cultura del vi. Des d’aquest punt de vista, s’han previst tastos que se succeiran en diversos espais al llarg dels dies de la fira, i que aniran a càrrec de les denominacions d’origen, de l’Escola d’enologia de Falset i que també estan oberts als cellers particulars i a les cooperatives. Els tastos s’han dissenyat amb la idea de millorar el coneixement i convidar a l’aprenentatge del món del vi i dels terrers i les diferències entre Montsant i Priorat.

Altres novetats que s’han previst són una zona de restauració i oci, un complet programes d’activitats lúdiques i culturals al poble i un servei de ludoteca per als més petits.

Tast de Professionals

D’altra banda, la Fira del Vi encara té obert el període d’acreditacions per al Tast de Professionals, que tindrà lloc el proper dilluns, 2 de maig, a Falset. El tast, que comptarà amb la participació dels 73 cellers participants, presenta algunes novetats. La primera és l’orientació del tast cap a una fira de negoci, amb l’objectiu que esdevingui un veritable encontre per tancar acords comercials.

L’acte es prolongarà, fins a les 17h, amb servei de restauració, a causa del gran nombre de mostres. L’espai on es realitzarà serà el mateix en el qual té lloc la fira del carrer per donar cabuda a més professionals.

Conveni de col·laboració

D’altra banda, tant l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, com l’alcalde de Falset, Jaume Domènech, han anunciat que està previst, en un mes aproximadament, la signatura d’un protocol de col·laboració entre la vila de Falset i la ciutat de Tarragona per “incrementar aquest tipus de col·laboració i buscar sinergies”.

Dilluns, 25 abril 2016 08:29

El Govern aposta fort pel Priorat

Medi Ambient Agnès Llorens

Segueix la cursa de fons per reconèixer el paisatge agrícola de la comarca

Seguir endavant sense aturar-se. Aquest és l’objectiu dels impulsors de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana per la cursa de fons que ha de situar-los com a paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània per la Unesco.

Conscients que encara queda camí per recórrer i que la implicació de l’administració és un element clau per aconseguir l’èxit, els responsables de la candidatura busquen ara el suport ferm de la Generalitat, tal com es despren de la darrera reunió celebrada aquesta setmana amb el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; els directors dels Serveis Territorials de Cultura, Territori i Sostenibilitat, i Agricultura, Alimentació i Ramaderia i Pesca, l’alcalde de Falset, i membres de Prioritat.

Aquesta trobada significa el suport de la Generalitat al projecte, que va iniciar-se el 2007 i que, com a data pròxima, podria assolir-se l’any 2018, tal com destaca la responsable del projecte Prioritat, Roser Vernet, que detalla que l’any 2013 es va enviar un primer dossier per formar part de la llista indicativa, una categoria en la qual va residir-hi durant “almenys un any”, segons la normativa, i que la candidatura oficial ja hi consta a partir de 2014.

Ara, els responsables del projecte es troben en la fase de redacció del dossier acadèmic i el pla de gestió que, un cop enllestits, la candidatura traslladarà a l’Estat espanyol perquè defensi les opcions del territori. “La unió de tots és molt important pel projecte”, apunta Vernet, que destaca que la candidatura defensa un paisatge únic “que no és fix ni immòbil, sinó que va evolucionant” i que, de moment, el procés ja ha servit perquè els ciutadans del territori “treballin junts i guanyin autoestima, que ja és important”. Els impulsors del projecte apunten que cal seguir per fer realitat la candidatura “el més aviat possible”.

Gastronomia Redacció Infocamp

La primera jornada, el 21 d’abril, es dedica als vins blancs de la collita 2015; i la segona, el 22 d’abril, als negres de la collita 2014

La DOQ Priorat dedica els dies 21 i 22 d’abril dues jornades de tast a cegues a l’autoconeixement a través del 14è Tast de Finques i Viles, que un cop més es farà al Local Social d’Scala Dei.

Es tracta de la gran prova de qualitat anual dels vins de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat que any a any ajuda a construir un mapa cada vegada més aproximat a les propietats, semblances i diferències constants que es donen en els vins de les diverses zones d’aquesta regió vitivinícola.

El Consell Regulador d’aquesta denominació d’origen, pionera en la realització d’aquest ambiciós estudi d’autoconeixement i qualitat dels seus vins sostingut al llarg del temps, ho té tot a punt perquè aquest dijous comenci, a les 9:30h, el gran tast a cegues. En el tractament i anàlisi de resultats també hi participa l’Institut Català de la Vinya i el Vi, INCAVI (Departament d’Agricultura), de manera que aquest tast i els seus resultats compten amb l’aval científic i oficial que permet garantir-ne la fiabilitat. Els tècnics d’INCAVI, a més, col·laboren en el treball d’anàlisi i elaboració de 24 microvinificacions experimentals que seran sotmeses a tast durant la primera jornada.

Josep Pelegrín, Millor Sumiller d’Espanya 2016

L’edició 2016 del Tast de Finques i Viles inclou la participació en el tast d’un convidat excepcional: el vencedor del concurs Millor Sommelier d’Espanya 2016, realitzat aquest mateix abril, el català Josep Pelegrín, el qual va guanyar els concursos de Millor Sommelier de Catalunya 2014 i 2015. Pelegrín avaluarà els vins de la DOQ Priorat durant la jornada del 21 d’abril del Tast de Finques i Viles.

D’altra banda, també han confirmat la seva participació al tast com a convidats especials el crític de vins i director de la revista especialitzada ‘Planeta Vino’, Andrés Proensa, i el responsable del portal blogdevinis.org i crític de ‘El País Semanal’, Joan Gómez Pallarès.

Funcionament

Uns 40 tastadors, entre enòlegs i experts, tastaran durant dues jornades els vins acabats de sortir de bóta sense saber a quin elaborador pertanyen ni de quina vila provenen. Enguany serà el quart any que s’inclouran en el tast vins blancs que opten a ser qualificats com a ‘vins de vila’, en aquest cas de la collita 2015. Això serà a la primera jornada, durant la qual també es tastaran el conjunt de 24 microvinificacions de garnatxa i de carinyena corresponents a les 12 zones de la DOQ Priorat, collita 2015.

Durant la segona jornada, el dia 22 d’abril, se sotmetran al tast a cegues de qualificació els vins negres de l’anyada 2014 que optin a les categories de Finca o Vila.

Des de fa catorze edicions, el Tast de Finques i Viles forma part d’un ambiciós i pioner projecte del Consell Regulador de la DOQ Priorat, que conjuntament amb la URV, VITEC i INCAVI treballen per estudiar l’evolució i característiques dels vins del Priorat al llarg dels anys. Així, els tècnics que coordinen el Tast analitzen les constants que presenten els resultats de cada una de les proves anuals i les comparen per identificar quins vins opten a ‘Vins de vila’, és a dir, vins que en l’etiqueta identifiquen el seu nom amb la seva vila de procedència.

Societat Josep Cartanyà

L’Ajuntament de Salou i els consells comarcals de l’Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat renoven l’acord per mantenir el pis de suport

La Fundació Privada d’Assistència i Gestió Integral (AGI) tornarà a encarregar-se una temporada més del manteniment dels pis d’urgència i de l’atenció de les dones acollides que siguin víctimes de la violència masclista, i dels seus fills. Això ha estat possible gràcies a la renovació del conveni impulsat pel Consell Comarcal del Baix Camp, i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Salou i dels consells de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i el Priorat. Per a aquest 2016, el manteniment del pis de suport té un cost màxim de 12.000 euros, que es distribueix proporcionalment entre les diferents administracions d’acord amb una aportació fixa de 1.000 euros i un import ponderat pel número de dones de cada territori. A més, s’ha establert un preu per estada que s’incrementa per a cada administració segons l’ús que en faci del recurs. Aquest preu és de 48,25 euros per dia d’estada, d’una unitat familiar, i amb 60,81 euros per dia d’estada d’una família amb més de dos fills.

Amb el pis d’urgències, s’ofereix l’acolliment temporal amb garanties de seguretat i suport psicosocial a aquelles dones i els seus fills que es trobin en situació de risc per haver patit violència masclista, fins que no trobin un recurs adient de llarga estada o bé, retornin al domicili com a família monoparental. El pis pot estar ocupat per un termini de 15 o 20 dies naturals, fins que serveis socials no trobi un recurs de llarga estada.

La majoria, dones estrangeres casades

Durant el 2015, van accedir al pis d’urgències gestionat per la Fundació AGI, un total de vuit dones, sis infants, tres dels quals eren nadons. La durada mitjana va ser de quinze dies, que en total, sumen 118 dies d’ocupació del pis. En comparació amb el 2014, l’any passat van ingressar tres dones menys al pis però l’ocupació del pis va incrementar-se en cinc dies.
Pel que fa al perfil de les dones ateses, el 62% són estrangeres, tenen entre 20 i 51 anys, el 75% són casades i el 63% no tenen estudis primaris. Pel que fa al tipus de maltractament que han patit les usuàries del pis, un 75% manifesta haver patit maltractaments psíquics, físics, sexuals o econòmics. En un gran nombre de casos, les dones i els seu fills que es veuen obligats a abandonar el domicili i buscar ajuda, ho fan després d’amagar molt de temps el seu patiment.

Cultura Redacció Infocamp

El grup del Vendrell recupera temes dels 30 anys de la banda amb el directe 'De Prop'

Aquest dissabte 19 de març, a les 22.00h, Lax’n’busto pujarà a l’escenari de L’Artesana de Falset els seu directe 'De prop'. Amb aquest espectacle, el grup d’El Vendrell despulla les cançons en format semi acústic, en una proposta que els permet recuperar temes dels 30 anys de la banda. Nous arranjaments de cançons essencials (La meva terra és el mar, Tornarem, Júlia...) i la recuperació de temes que no estan al repertori habitual de les gires (Londres, Ella i el seu fill, No vaig triar, Pensant en tu...) són algunes de les sorpreses que el públic trobarà en aquest directe. Amb 'De Prop', Lax'n'Busto ha volgut anar encara més enllà, anant a l'essència de la cançó pròpiament dita, com mai no ho havien fet anteriorment.

el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Falset, Carlos Brull, subratlla bons motius per no perdre’s el concert d’aquest dissabte: “Lax’n’busto és un dels grans del rock català, i la seva trajectòria es pot repassar en cada un dels temes que hi interpretaran, temes als quals, a més, han donat un gir i una sonoritat molt particular”. A aquests motius cal afegir-hi que el grup ha anunciat una aturada un cop finalitzin la gira 2016, a l’espera de comptar amb nous temes. Aquest fet converteix cada concert que resta en un espectacle emotiu.

'De Prop' és una oportunitat única, doncs, per veure un grup que demostra una gran maduresa musical, i que deixa la seva característica energia "rock'n'rollera" per endinsar-se en un viatge entre melodies i acords, navegant entre cançons treballades i amb una profunditat musical pròpia d'una banda amb més de 15 discs a l'esquena.

Les entrades per al concert es poden comprar de manera anticipada a l’Ajuntament de Falset, al 977 83 00 57, per un import de 12€. També es vendran el mateix dia a taquilla per 15€.

Turisme Redacció Infocamp

La botiga de Falset presenta la seva oferta d’activitats lúdiques i gastronòmiques, que tindran lloc del 21 al 28 de març

L’empresa prioratina, elaboradora de productes locals i de proximitat des de 1997, proposa una oferta d’activitats variada i original per a aquesta Setmana Santa, que permetrà, a tots aquells qui ho desitgin, conèixer la comarca des d’una altra perspectiva.

A més de les propostes de caràcter anual, del 21 al 28 de març, a Priorat Natur també es podrà degustar el seu vermut artesà, elaborat seguint la tradició de la comarca. Així mateix, el 25 de març es durà a terme un tast de la cervesa natural Zythum, de la mà dels seus elaboradors i, el 26 de març, un tast dels vins del celler Sant Rafel (DO Montsant), a càrrec de la seva propietària i enòloga, Pilar Just.

Tota aquesta oferta d’activitats es combinarà amb els horaris d’obertura de la botiga, que seran de 10.00h a 20.00h, del 21 al 27 de març, i de 10.00h a 14.00h, el 28 de març. Per més informació, podeu contactar directament amb l’establiment.

La seva àmplia gama de productes i el seu afany per donar-se a conèixer és el que els ha animat a organitzar activitats lúdiques, com seria el cas de la gimcana familiar i el tast d’oli guiat que es poden realitzar durant tot l’any a la seva botiga de Falset.

Pàgina 149 de 158

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

cinema banner 300x250 2Advertisement

Segueix el nostre canal de Telegram 

Per rebre en temps real els titulars d'InfoCamp 

telegram1

Consentiment per al tractament de dades personals:

Iniciatives de comunicació del Camp de Tarragona S.L., és el Responsable del Tractament de les dades personals de l'Usuari i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 de 27 d'abril de 2016 (GDPR), per la qual cosa li facilita la següent informació del tractament:

Finalitat del tractament: Subscripció al butlletí informatiu.

Criteris de conservació de les dades: Es conservaran mentre hi hagi un interès mutu per mantenir la subscripció al bloc.

Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers, excepte per obligació legal.

Drets que assisteixen a l'usuari: dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d'accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dret a presentar una reclamació davant l'Autoritat de Control (www.aepd.es) si considera que el tractament no s'ajusta a la normativa vigent.

Dades de contacte per exercir els seus drets: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..