Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 703

Designaran Reus Capital de la Cultura Catalana al gener

Els gegants, la Tronada i el campanar són alguns dels ‘7 tresors del patrimoni cultural de Reus'

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, i el president de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela. La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, i el president de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela. JOSEP GALLOFRÉ.
Patrimoni
Dimarts, 22 Novembre 2016 08:16

La regidora de l'Ajuntament de Reus Montserrat Caelles va explicar ahir que el pressupost final i el programa de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 se sabrà a finals de gener. Tal com va explicar Caelles, el pressupost es treballa en tres línies de finançament: la partida inclosa en l'àmbit municipal, la d'altres administracions i les aportacions de patrocinadors externs. Amb tot, el pressupost final que s'hi destini depèn també de la negociació dels pressupostos municipals.

D'altra banda, ahir es va donar a conèixer la votació de la iniciativa 7 tresors del patrimoni cultural de Reus. Els gegants, la Tronada, les Tres Gràcies, el campanar, el ball solemne curt de l'Àliga a la Mare de Déu de Misericòrdia, el vermut i la plaça del Mercadal van ser triats per la votació de la ciutadania.

Participants

En total, van participar en la votació 1.226 persones, que han emès 7.732 vots, ja que cadascú podia triar set opcions. Fins a trenta candidatures han aspirat a convertir-se en un dels 7 tresors del patrimoni cultural de Reus. La participació ha estat essencialment des de la comarca del Baix Camp, amb un 86%.

La regidora de Cultura va recordar que la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 “és una oportunitat per reforçar els vincles entre l'Ajuntament i el món de la cultura reusenca, amb les seves entitats al capdavant, i també per intensificar la ja molt important vitalitat cultural de Reus, uns vincles que es fan extensius al seu teixit empresarial i comercial i a la promoció de ciutat”. Per la seva part, el president de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, va explicar que la participació en aquesta campanya ha estat de les més elevades que s'han registrat en totes les edicions de l'esdeveniment si es compara amb el volum de població.

A partir d'ahir, els elements triats com a tresors del patrimoni cultural de Reus s'incorporen a la llista representativa dels tresors del patrimoni cultural del món, del Bureau Internacional de Capitals Culturals. Així mateix, també s'inicia la seva projecció nacional i internacional a partir de l'enviament de butlletins electrònics a més de 600.000 persones. L'objectiu de la campanya 7 tresors del patrimoni cultural de Reus és promoure i divulgar el patrimoni cultural d'una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits.

La tercera fase de la iniciativa 7 tresors serà una cerimònia de lliurament de diplomes acreditatius als representants dels elements triats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: