Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Troben restes del neolític a la zona dels Emprius de Salou

Les sitges i estructures es descobreixen prop de la nova estació de PortAventura

Uns operaris observen els terrenys on han aparegut restes del neolític a la zona dels Emprius de Salou Uns operaris observen els terrenys on han aparegut restes del neolític a la zona dels Emprius de Salou AJUNTAMENT DE SALOU
Patrimoni ACN
Dijous, 25 Mai 2023 15:06

En uns terrenys pròxims a la nova estació de Salou-PortAventura, han aparegut restes arqueològiques del neolític que evidencien que en aquella època, a l'àrea dels Emprius hi va existir un poblament. El jaciment podria datar entre el neolític postcardial i l'edat del bronze inicial, entre els anys 3500 i 2000 ANE, aproximadament.

S'hi ha trobat 59 sitges, 7 estructures tipus forat de pal, una estructura de fons de cabana, i una altra de sepulcre de fossa. Dins de les sitges han aparegut petits objectes de ceràmica a mà i sílex.

Les restes han estat excavades i documentades i s'han tornat a cobrir per protegir-les. El consistori vol treballar per poder-les mostrar al públic.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: