Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La reconstrucció de la volta de l'església de Constantí s'iniciarà el mes de juliol

La reparació de la volta, que es va ensorrar el 2018 a causa de la caiguda d'una encavallada, es farà gràcies a un conveni entre Repsol, l'Arquebisbat i l'Ajuntament

La volta de l'església parroquial de Sant Feliu Màrtir es començarà a reparar el proper mes de juliol La volta de l'església parroquial de Sant Feliu Màrtir es començarà a reparar el proper mes de juliol ARQUEBISBAT DE TARRAGONA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 23 Març 2023 11:52

La sala de plens de l'Ajuntament de Constantí ha acollit aquest dijous acte de signatura del conveni de col·laboració entre l'Arquebisbat de Tarragona, Repsol i l'Ajuntament per a la reconstrucció de la volta de l'església parroquial de Sant Feliu Màrtir, tancada des del 2016 per raons de seguretat. Els treballs, que està previst que s'iniciïn el proper mes de juliol, tindran una durada de dos mesos. De moment, els tècnics continuen amb les mediacions per comprovar la seguretat del temple, on es van detectar les primeres esquerdes el 2012 i que, a finals del 2018, va patir l'ensorrament de la teulada.

esquerdes església Sant Feliu Constantí

Aspecte actuals d'algunes esquerdes a la fançana de l'església parroquial de Sant Feliu, a Constantí (Foto: Josep Cartanyà)

Mitjançant el conveni, Repsol contribuirà amb un import de 10.000 euros per a finançar les obres de reconstrucció de la volta, el cost de les quals ascendeix, aproximadament, a un total de 50.000 euros.

Javier Sancho Óscar Sánchez i Mn Víctor

D'esquerra a dreta, el director de Repsol a Tarragona, l'alcalde, Óscar Sánchez, i Mn. Víctor Mosquera, després del conveni (Foto: Arquebisbat)

Durant la signatura del conveni, l’alcalde de la localitat, Òscar Sánchez, ha destacat que "ja es veu la llum al final del túnel" i ha agraït la feina que s’està fent des de l’Arquebisbat en un tema que ha qualificat de "complex". Així mateix, ha agraït la tasca de Mn. Antoni Pérez de Mendiguren, rector de la parròquia, que ha vetllat per "continuar desenvolupant l’activitat parroquial al municipi".

Per la seva part, Mn. Víctor Mosquera, vicari per a l’administració dels béns de l’Església i l’economia diocesana, ha volgut agrair l’ajuda i la intermediació de l’Ajuntament, així com el compromís de Repsol. A més, ha recordat que "l’Arquebisbat i la Parròquia tenim l’obligació moral de vetllar pel patrimoni de l’Església" i que "s’està treballant amb els tècnics perquè, quan ho creguin oportú i no hi hagi cap mena de perill, es pugui reobrir l’església".

Finalment, Javier Sancho, director del complex industrial de Repsol a Tarragona, s’ha mostrat satisfet de col·laborar amb aquest projecte. "Portem molts anys demostrant que som sensibles a les demandes del territori", ha afirmat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: