Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Finalitzen els treballs de desmuntatge de la graderia en risc d'esfondrament de l'Amfiteatre de Tarragona

La mitja cavea es protegirà i es reconduiran les aigües per evitar nous problemes de degradació

L'amfiteatre de Tarragona, on s'han realitzat els treballs per desmuntar la graderia L'amfiteatre de Tarragona, on s'han realitzat els treballs per desmuntar la graderia CEDIDA
Patrimoni ACN
Dijous, 16 Febrer 2023 22:31

L'Ajuntament de Tarragona ha finalitzat els treballs de l'actuació d'emergència per problemes estructurals a l'amfiteatre, amb el desmuntatge de la suma cavea. Aquesta actuació es va anunciar el passat mes de setembre i es va dur a terme el darrer trimestre de l'any passat per risc d'esfondrament de la construcció. Ara es procedirà a protegir la mitja cavea i reconduir les aigües lluny del monument per evitar nous problemes de degradació d'aquesta part. El consistori també valorarà la recuperació del pas natural de visitants, accedint a l'arena per la passarel·la de fusta o refer un nou accés que encara està en estudi. A més, s'avaluarà si es podrà desmuntar el sistema tubular d’escales que hi ha ara, com a accés provisional.

Des de la regidoria de Patrimoni es vol començar a treballar amb un Pla Director per establir l'estat actual de tot el monument i plantejar les línies de futur. Es tractarà d'un document per definir qüestions com la museïtzació de l'espai, els accessos o el plantejament urbanístic de l'entorn. Per aquest encàrrec s'ha rebut una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per complimentar la partida incorporada al pressupost municipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: