Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà va restaurar més de 1.300 folis i pergamins l'any passat

L'equipament atén prop de 800 consultes de personal municipal i ciutadania

Dipòsits de documentació de l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà Dipòsits de documentació de l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà CCCB
Patrimoni ACN
Dimecres, 15 Febrer 2023 21:46

L'any passat, l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà va encarregar restaurar 1.320 folis de l'Espluga de Francolí, Montblanc i Santa Coloma de Queralt, i 11 pergamins de Montblanc i Vimbodí i Poblet i s'ha digitalitzat gairebé 18.500 pàgines d'hemeroteca i altra documentació. Durant el 2022, es va gestionar el préstec de 74 expedients i es va atendre 219 consultes del personal municipal. Pel que fa a la ciutadania es van rebre 545 peticions de persones a la sala de consulta que han consultat 3.409 expedients municipals. L'equipament va organitzar 8 exposicions, 6 a diferents pobles de la comarca i 2 a les dependències pròpies, una jornada cinematogràfica i va participar en un pòdcast del Departament de Cultura.

L'Arxiu de la Conca va ingressar i catalogar 8,3 metres de documentació semiactiva dels ajuntaments de Barberà de la Conca, Blancafort, Montblanc i Vimbodí i Poblet i també va catalogar 51,7 metres dels fons històrics de Montblanc, Rocafort de Queralt, Senan (aquesta amb una subvenció de la Diputació de Tarragona) i Vallfogona de Riucorb.

Els tècnics han reorganitzat el dipòsit municipal de Llorac i han col·laborat amb la reinstal·lació del fons documental de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí al nou dipòsit d'arxiu del municipi. L'equipament conserva 16 dels 22 fons documentals municipals a l'antic hospital de Santa Magdalena de Montblanc, i els altres sis fonts no poden ingressar per falta d'espai.

De propietat particular, s'han ingressat 1,6 metres de documentació textual, 4 pergamins, 7 pel·lícules i 329 fotografies, així com 132 fotografies cedides per digitalitzar i que l'Arxiu en conservi una còpia reprogràfica digital.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: