Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern impulsa la consulta prèvia per a la creació del nou Parc Natural de la Serra de Prades

La creació del parc natural dona resposta a una reivindicació històrica i unànime del territori

La creació del parc natural dona resposta a una reivindicació històrica i unànime del territori La creació del parc natural dona resposta a una reivindicació històrica i unànime del territori ARXIU / INFOCAMP
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimarts, 06 Desembre 2022 14:35

El Govern ha acordat l'inici de la consulta prèvia a l'elaboració del Projecte de decret de declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i d'aprovació del seu Pla de protecció del medi natural i del paisatge.

Aquesta fase inicial permetrà conèixer les expectatives que tant la ciutadania com els ajuntaments implicats tenen davant la creació del nou parc natural i el seu funcionament. Així mateix, s'oferirà als municipis suport tècnic per ajudar-los a encarar aquesta fase del procés amb garanties i per permetre una bona atenció als dubtes de la ciutadania.

La consulta pública prèvia és un tràmit obligatori i és la primera etapa d'un procés participatiu més ampli, que es desenvoluparà més endavant. Així, posteriorment els treballs continuaran amb unes sessions participatives al territori, la fase d'informació pública i l'audiència a les persones interessades i als ens locals, fins que el Govern aprovi la creació del nou parc definitivament.

El nou parc inclou 22 municipis i 5 comarques

La declaració com a parc natural comporta una protecció especial i la definició d'un règim d'ordenació i gestió de l'àmbit territorial de les Muntanyes de Prades superior al que disposa fins ara. El seu àmbit geogràfic inclou un total de 22 municipis i 5 comarques (l'Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà, les Garrigues i el Priorat) i integrarà espais d'alt valor com ara el paratge natural d'interès nacional de la vall del monestir de Poblet, la reserva natural parcial del barranc de la Trinitat i la reserva natural parcial del barranc del Titllar.

La declaració donarà satisfacció a una reivindicació històrica i establirà el marc de referència per impulsar un projecte territorial comú basat en un espai natural de protecció especial que constitueixi un model de sostenibilitat forta i que englobi tots els municipis de l'àmbit de les Muntanyes de Prades, de manera que l'existència d'aquest parc i la seva gestió esdevinguin factors de dinamització social i econòmica, i de vertebració d'un desenvolupament sostenible per a la zona.

Amb la creació d'aquest nou Parc Natural, ja seran catorze els parcs inclosos en la xarxa de parcs de la Generalitat de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: