Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Prop de 300 visitants a les Jornades de Portes Obertes i Visites Guiades al patrimoni de l’Alt Camp

Durant el 22 i 23 d'octubre van visitar elements patrimonials recuperats en el marc del projecte “Alt Camp: Història i Patrimoni, les arrels d’una terra"

Els participants van visitar elements patrimonials recuperats en el marc del projecte “Alt Camp: Història i Patrimoni, les arrels d’una terra" Els participants van visitar elements patrimonials recuperats en el marc del projecte “Alt Camp: Història i Patrimoni, les arrels d’una terra" CCAC
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 26 Octubre 2022 11:41

Cap de setmana cultural el que s’ha viscut a l’Alt Camp. Durant els dies 22 i 23 d’octubre el Consell Comarcal de l’Alt Camp va organitzar unes jornades de portes obertes i visites guiades dirigides a tots aquells visitants que volguessin gaudir dels seus elements patrimonials.

Unes jornades emmarcades dins del projecte impulsat pel mateix Consell Comarcal que s’anomena “Alt Camp: Història i Patrimoni, les arrels d’una terra”. Aquesta iniciativa té com a finalitat restaurar, recuperar i revalorar el patrimoni històric local per ampliar l’oferta turística i patrimonial de la comarca i fer-la més competitiva, atractiva i de qualitat.

Els organitzadors d’aquest projecte celebren la bona xifra de visitants que van rebre durant el cap de setmana, que va ser de 300 persones, les quals van poder gaudir del patrimoni de diverses maneres.

Primer, amb unes jornades de portes obertes i amb horari preestablert d’elements històrics com el Castell de Rodonyà, el Centre d’Interpretació de l’Oli de Picamoixons (Ca l’Orga). S’havia contemplat l’obertura de portes del Castell de Vallmoll, però no va ser possible per motius de seguretat.

Després, es va poder gaudir de visites guiades amb reserva prèvia per monuments com la Torre de la Mixarda de Figuerola del Camp, la Fàbrica Martí Llopart i Trenchs al Pla de Santa Maria, el Columbari Romà i voltants de Vila-Rodona, l’entorn del pi a Puigpelat i la ruta urbana d’Alcover.

El Consell Comarcal de l’Alt Camp valora amb gran positivitat la celebració d’aquest projecte i es planteja fixar-lo al calendari dels pròxims anys. També hi ha la possibilitat que s’ampliï a tots els monuments de la comarca.

Pressupostos

El Consell Comarcal de l’Alt Camp ha destinat al projecte “Alt Camp: Història i Patrimoni, les arrels de la Terra” una partida de 2.154.192,48 euros i ha obtingut el cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (FEDER), eix 6, tram local i del Pla Territorial de Foment de Turisme de la Direcció General de Turisme.

Per a més informació del projecte es pot consultar al següent enllaç:
http://altcamp.net/ o a http://turisme.altcamp.cat/

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: