Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una exposició mostra la recerca prehistòrica feta al Parc Natural de la Serra de Montsant

La mostra es podrà visitar fins al 30 de desembre a la seu del Parc i posteriorment també es podrà veure a Margalef i Ulldemolins

Imatge de les campanyes arqueològiques realitzades al Parc Imatge de les campanyes arqueològiques realitzades al Parc GOVERN.CAT
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 20 Octubre 2022 12:10

Aquest dissabte 22 d’octubre s’inaugura a la seu del Parc Natural de la Serra de Montsant l’exposició 'Arqueologia a Montsant. De les darreres poblacions caçadores recol·lectores als inicis de l’agricultura'. La mostra recull tota la informació de la recerca prehistòrica realitzada dins i al voltant del Parc.

L'exposició s’estructura en 12 plafons explicatius i també s’hi poden veure una sèrie de vídeos sobre les tasques de camp i de laboratori realitzades en els jaciments de les Coves del Fem i de l’Hort de la Boquera. La mostra es completa amb reproduccions de les troballes fetes durant les diverses intervencions arqueològiques. Així mateix, també s’ha editat un opuscle informatiu amb il·lustracions que reconstrueixen la vida quotidiana durant la prehistòria a Montsant.

objectes arqueològics Parc Montsant

A l'exposició es poden veure reproduccions d'alguns dels objectes trobats (Govern.cat)

L'evolució del paisatge

La divulgació d’aquest patrimoni arqueològic ajuda a comprendre millor l’evolució d’aquest paisatge, i també la petjada humana que hi ha quedat registrada. D’aquesta manera, el paisatge que avui observem al Parc Natural de Montsant és fruit de la interacció que des de la prehistòria ha existit entre els grups humans i els usos i aprofitaments que aquests han fet del medi natural que els envoltava. Des del neolític, aquest modelatge del paisatge es va accelerar i traduir en elements materials –com l’arquitectura de pedra seca– i, en activitats concretes, algunes de les quals han perviscut al llarg del temps com ara l’agricultura, la ramaderia o la cacera. El desenvolupament d’aquestes activitats en un espai natural protegit ha contribuït de manera clara a la conservació de la biodiversitat.

La mostra és una iniciativa del Parc Natural amb el suport del Servei de Patrimoni Arqueològic i Paleontològic del Departament de Cultura i la col·laboració de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Consell Superior d’Investigacions Científiques i el Museu d’Arqueologia de Catalunya.

L’exposició es podrà visitar fins al 30 de desembre i posteriorment també es podrà veure a Margalef i Ulldemolins.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: