Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'Reus Ocult' descobrirà aquest cap de setmana tretze espais de la ciutat

L'activitat, que posa en valor el patrimoni reusenc més desconegut, és possible gràcies a quasi un centenar de voluntaris

Imatge del Mas Villa Maria, un dels espais del 'Reus Ocult 2022' Imatge del Mas Villa Maria, un dels espais del 'Reus Ocult 2022' CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Divendres, 07 Octubre 2022 12:35

L'Associació Espais Ocults descobrirà aquest cap de setmana 13 espais de la ciutat. Serà la vuitena edició del 'Reus Ocult', una activitat que posa en valor el patrimoni reusenc i que fan possible quasi un centenar de voluntaris. La programació es pot consultar a la web del Reus Ocult 2022.

Mostrar i posar en valor el patrimoni, però també fomentar l'esperit crític de la ciutadania són els objectius del 'Reus Ocult', una activitat que forma part del calendari cultural de la ciutat i que es realitza el mes d'octubre.

Aquest dissabte 8 d'octubre i diumenge 9, es posen a disposició del públic 9 espais totalment nous i 4 que ja s'han mostrat en altres edicions.

Els espais del 'Reus Ocult'

El centre de la ciutat és present amb l'acollidor pati de la Casa March o l'escola Prat de la Riba, però el protagonisme el tindran espais que se situen en els vèrtexs d'un gran quadrat.

Per una banda, hi ha espais amb vocació de servei públic, com el Centre el Roser (antiga escola bressol i presó), l'Institut Gabriel Ferrater o el modern edifici de la Fundació Rosa Maria Vívar-Centre terapèutic per a l'Alzheimer.

També es podran visitar espais industrials com l'antiga fàbrica Baget o la foneria Ginfer i, finalment, hi haurà espais dedicats a l'espiritualitat com el Santuari de Misericòrdia, la seu de les Claretianes o el curiós i modern espai del columbari de la parròquia de Sant Joan.

Els espais tenen com a denominador comú la dificultat de conèixer-los a no ser que se sigui usuari dels serveis que ofereixen. Altres, pel seu caràcter privat, s'obren a la ciutadania gràcies a la generositat dels seus propietaris que han dipositat la seva confiança en l'associació per divulgar els elements que allotgen les seves estances.

Per a la celebració d'aquesta edició del 'Reus Ocult', l'Associació compta amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona (COAATT), el Tomb de Reus, l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, així com empreses privades.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: