Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Arxiu de Reus posa en valor el fons documental de Josep Maria Gort

En el 50è aniversari de la seva mort, l'arxiu conserva el seu fons personal i professional, molt vinculat a la ciutat

Imatges del fons Josep Maria Gort Sardà, dipositat a l'Arxiu Municipal de Reus Imatges del fons Josep Maria Gort Sardà, dipositat a l'Arxiu Municipal de Reus ARXIU MUNICIPAL DE REUS
Patrimoni ACN
Dimarts, 02 Agost 2022 17:48

L'Arxiu Municipal de Reus posa en valor el fons documental del periodista i escriptor local Josep Maria Gort Sardà, coincidint amb el 50è aniversari de la seva mort. Gort, que va morir l'any 1972 a l'edat de 60 anys, va ser un reusenc emblemàtic d'una època i molt conegut a la ciutat per la seva implicació en l'àmbit social i cultural. A més de regentar el conegut quiosc del Campanaret, al capdamunt del carrer de Llovera, va ser periodista, escriptor -caracteritzat pel seu humor, sarcasme i excentricitats-, i dinamitzador d'una societat reusenca que vivia uns moments complexos políticament, segons fonts municipals. El volum del seu fons personal i professional és de 2,30 metres lineals. Està en procés de digitalització.

L'Arxiu Municipal conserva el seu fons personal, de les seves activitats tant en l'àmbit privat com el públic. El volum del fons és de 2,30 metres lineals i comprèn documentació entre els anys 1916 i 1973, sent la totalitat en suport paper -documentació textual i fotogràfica- i trobant-se en un bon estat de conservació. També inclou, a banda, una col·lecció de 27 volums que contenen la seva col·laboració a la premsa de Lleida i de Tarragona.

Un reflex de la trajectòria vital

El fons Josep Maria Gort Sardà és un fons personal, que aplega el conjunt de documentació produïda i recollida per ell mateix i reflecteix la seva trajectòria vital, tant en l'àmbit privat -personal i familiar- com en la seva vessant d'home públic. Dipositat a l'Arxiu Municipal de Reus, és de consulta pública i en aquests moments està en procés de digitalització.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: