Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comencen les obres a l'històric edifici de Ca Xapes de Valls, amb una inversió de 2,5 MEUR

Aquest antic immoble patrimonial, tancat des del 2009, tornarà a acollir la Llar del Jubilat en un any i mig

Planta baixa de l'històric edifici de Ca Xapes, a Valls, seu de la Llar del Jubilat, en fase d'obres, on s'ubicarà una sala de ball Planta baixa de l'històric edifici de Ca Xapes, a Valls, seu de la Llar del Jubilat, en fase d'obres, on s'ubicarà una sala de ball NÚRIA TORRES / ACN
Patrimoni ACN
Dimecres, 27 Juliol 2022 14:55

Les obres de rehabilitació integral de l'edifici històric de Ca Xapes per reconvertir-lo en un nou equipament públic que aculli de nou la seu de la Llar del Jubilat de Valls s'han iniciat aquest estiu. Les obres, amb una inversió de 2,5 milions d'euros IVA inclòs, permetran rehabilitar la totalitat de l'estructura i cobertes d'aquest immoble cantoner de tres plantes, situat a la muralla i, a la vegada, adequar ja, en aquesta primera fase, les plantes baixa i primera de l'edifici a les activitats que s'hi desenvoluparan. És una rehabilitació llargament esperada. L'edifici roman tancat des del 2009 i el projecte no es va iniciar fins al 2017. Està previst que les obres acabin en un any i mig: a finals del 2023 o principis del 2024.

L'edifici, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) i construït a mitjans del segle XIX, és un dels testimonis més destacats de l'arquitectura industrial de l'època a la capital de l'Alt Camp. El projecte contempla protegir, mantenir i rehabilitar la composició de les façanes, així com altres elements destacats de la construcció com, per exemple, les columnes de forja i els sostres encavallats originals. L'interior, amb una superfície construïda de 2.050 metres quadrats, es reforma per fer-lo més funcional i adaptat a les necessitats de la Llar i de les activitats de l'equipament. L'actuació preveu la reforma integral amb un gran espai polifuncional i cafeteria en planta baixa i gimnàs i sales d'activitats en el primer pis. La segona planta, amb espais per a sala d'actes i despatxos, es deixarà a punt per adequar-la en una fase posterior.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: