Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una trentena de persones visiten l'Ajuntament Vell i el Castell del Morell

La regidoria de Patrimoni del consistori ja pensa a repetir l’experiència abans d’acabar l’any

Imatge de la visita a l'Ajuntament Vell del Morell i al Castell Imatge de la visita a l'Ajuntament Vell del Morell i al Castell AJUNTAMENT DEL MORELL
Patrimoni Redacció Infocamp
Diumenge, 26 Juny 2022 13:33

Una trentena de morellencs i morellenques van visitar, el passat dissabte 18 de juny, l’Ajuntament Vell i el Castell o casal dels Montoliu. Una activitat organitzada des de l’arxiu municipal i la regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament del Morell, amb la col·laboració de Joaquim Nolla, que va ser arxiver del municipi.

La proposta, “malgrat la forta calor que va fer, va esdevenir tot un èxit”, exposa la regidora de l’àrea, Judit Fernández. “El Joaquim coneix molts detalls, sobretot del Castell, i a més té molta estima al nostre poble, la qual cosa va quedar palesa durant la visita”, indica la regidora.

La ruta va començar a l’Ajuntament Vell, que data del segle XIX. Allà, Nolla va fer una introducció històrica del poble i de quins usos va tenir aquest edifici en el seu origen. Posteriorment, es va fer un recorregut per les diferents sales.

Ja al Castell, que data del 1778, es va fer una explicació de les façanes, on apareixen els dibuixos de la pau i de la guerra. A més, es van comentar les diverses obres de rehabilitació que es van fer a l’equipament fins a l'any 1994. Una vegada a dins, es van explicar les diferents estances. Com a curiositat, va cridar molt l'atenció als assistents que hi hagués una presó sota les escales.

Vist l’èxit de l’activitat, gratuïta i que va acabar amb un petit refrigeri, des de la regidoria ja es plantegen fer-la un cop a l’any i, enguany, potser també repetir-la a la tardor. “Com va dir el Joaquim durant la visita, saber més del teu municipi, fa que te l’estimis més, i només això ja és un motiu de pes per tirar endavant l’activitat periòdicament”, acaba Fernández.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: