Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu d'Alcover oferirà aquest dissabte una visita guiada per a persones sordes

Alcover és un dels cinc museus de Catalunya escollits per a formar part del projecte 'Signem Museus' en clau d'accessibilitat

El Museu d’Alcover oferirà aquest dissabte la darrera visita guiada per a persones sordes a l’exposició 'Triàsic, explosió de vida' El Museu d’Alcover oferirà aquest dissabte la darrera visita guiada per a persones sordes a l’exposició 'Triàsic, explosió de vida' MUSEU D'ALCOVER
Patrimoni Redacció Infocamp
Divendres, 29 abril 2022 20:27

El projecte 'Signem Museus' té com a singularitat la centralitat i protagonisme de les persones sordes en el seu desenvolupament, com a mediadores i guies, tot fent un pas enllà de la mera traducció de textos escrits per mitjà d’intèrprets. Es tracta d’una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el MEV Museu d’Art Medieval de Vic i l’Agrupació de Persones Sordes de Vic i Comarca.

D’entre tots els museus de Catalunya s’ha fet una tria d’un nombre reduït de museus que siguin representatius del territori i de la diversitat de col·leccions adreçades a la comunitat sorda. Els museus han proposat una activitat i des del projecte s’ha format un o una mediadora sorda segons l’especialitat temàtica de l’espai a visitar. 

En el cas d’Alcover ha estat el mediador Sergio Cuadros una persona sorda signant, que ha participat en l’elaboració del projecte per adequar i aproximar el nostre patrimoni museístic a les peculiaritats de la llengua i la cultura gestual i visual de les persones sordes. D’aquesta manera, es posa en relació directa el patrimoni cultural català i la cultura de les persones sordes. Per part del Museu d’Alcover s’ha ofert la visita guiada a l’exposició 'Triàsic, explosió de vida', en representació de la nova Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya. 

Visita guiada per a persones sordes

La visita a Alcover es durà a terme al museu, aquest dissabte 30 d’abril, a les 11.30 h, la darrera visita realitzada en el marc d’aquest projecte. Durant tot el mes d’abril s’han realitzat visites guiades al Museu de Sant Cugat, Museu Mediterrània, Museu de Badalona i a l’Ecomuseu de la Farinera.

Amb aquesta experiència adreçada a la comunitat sorda a Alcover es tanca el projecte pilot. Amb tot això, Alcover aposta per continuar treballant i apropar la cultura a tothom, sense exclusió de cap tipus. A la visita guiada d’aquest dissabte ja hi ha 20 persones inscrites la qual cosa fa palesa la necessitat d’ampliar l’oferta cultural a tots els públics. 

Per apuntar-se a aquesta activitat gratuïta cal enviar un correu electrònic a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: