Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La rehabilitació de la muralla de Sant Francesc de Montblanc treu a la llum restes del segle XIV

Les obres, amb un cost de 270.000 euros, també han permès descobrir vestigis dels segles XVII i XVIII

La muralla de Sant Francesc que ha estat rehabilitada La muralla de Sant Francesc que ha estat rehabilitada AJUNTAMENT DE MONTBLANC
Patrimoni ACN
Dilluns, 21 Març 2022 15:32

L'Ajuntament de Montblanc ha finalitzat les obres de rehabilitació de la muralla de Sant Francesc, que han permès descobrir restes del segle XIV, quan es va construir muralla inicial, i també la construcció aixecada als segles XVII i XVIII. Aquests treballs han permès reconstruir completament la muralla que s'ubica just davant l'església que porta el mateix nom. La rehabilitació s'ha dut a terme on antigament s'ubicaven les cases de Cal Casaca i Cal Fartet, on s'ha reconstruït el pas de ronda i una porta d'accés a les torres. També s'ha construït una plataforma que farà la funció de mirador. Les obres han tingut un cost de 270.000 euros, aportats pel govern espanyol, la Generalitat i el mateix Ajuntament de Montblanc

Dels 270.000 euros que s'han invertit, 189.000 euros han estat aportats a través del programa de l'1,5% cultural del Ministeri de Cultura i Esports; un 17% provenen d'una subvenció concedida a través de l'OSIC de la Generalitat i el 13% restant són finançats través de l'aportació de fons propis del consistori.

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha afirmat que el projecte esdevé "un pas més en el llarg camí de la recuperació del llegat patrimonial de la vila Ducal". "Estem convençuts que el projecte iniciat fa dècades esdevé clau per continuar posicionant Montblanc com una de les viles de referència per conèixer el llegat patrimonial de l'època medieval", ha tancat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: