Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Pla de Santa Maria estrena el nou Centre d'Interpretació del Tèxtil

L'actuació fa possible l’estrena d’un nou espai museístic al complex de La Fàbrica

La Fàbrica acull el nou Centre d'Interpretació del Tèxtil del Pla de Santa Maria La Fàbrica acull el nou Centre d'Interpretació del Tèxtil del Pla de Santa Maria TGD
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 21 Març 2022 11:54

El passat 2 de març es va fer l'acte de lliurament i recepció dels treballs de museïtzació del nou Centre d'Interpretació del Tèxtil del Pla de Santa Maria. La museïtzació del centre, inclosa en el projecte FEDER 'Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d'una terra', fa possible l’estrena d’un nou espai museístic al complex de La Fàbrica.

El projecte inclou la rehabilitació de l'antiga casa del director i la zona de la porteria. Al mateix complex també hi ha projectada una residència amb capacitat per a més de 100 persones. La següent fase serà completar la museïtzació del Museu Agrícola.

La Fàbrica centenària del Pla de Santa Maria, amb tres espais expositius de gran nivell (C. I del Tèxtil, el Museu del Morter i el Museu Agrícola i d'Economia Rural), l’antiga casa del director, els jardins i l’antiga bassa, i l’espai firal amb més de 3.000 m2 preparats per acollir qualsevol acte, es converteix en un dels espais culturals més grans i més ben equipats de la comarca.

Centre Interpretació Tèxtil interior

La història del sector tèxtil en cinc àmbits

El Centre d'Interpretació del Tèxtil posa en valor, amb continguts i recursos museogràfics didàctics, el patrimoni dels telers i altres elements tèxtils de la fàbrica, ja restaurats, i s’estructura en cinc àmbits: el tèxtil català passat i futur, el context; La Fàbrica; els empresaris; el procés productiu i l’espai social. A més, es preveu un espai per portar-hi a terme tallers i petites exposicions relacionades amb el patrimoni tèxtil, entre altres accions.

Centre Interpretació Tèxtil El Pla àmbits

En l'acte de recepció de les obres hi van participar el director del projecte, Jaume Alcalde; la tècnica de Turisme Marina Rañé i Andreu Balcells, per part del Consell Comarcal de l'Alt Camp; Carlos M. Pérez, representant de l'empresa Patrimonio Inteligente, adjudicatària de les obres; el regidor Josep Silvestre i la tècnica municipal Carme Ferrando per part de l'Ajuntament del Pla de Santa Maria.

Centre Interpretació Tèxtil recepció obres

Alt Camp, Història i Patrimoni (ACHP)

El projecte 'Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d'una terra', inclou un conjunt d'actuacions impulsades per vuit municipis sota el paraigua del Consell Comarcal de l'Alt Camp amb cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (FEDER) eix 6, tram local i el Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció General de Turisme. L’import d’adjudicació de la museïtzació del Centre d'Interpretació del Tèxtil és de 124.630,00 euros (IVA inclòs).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: