Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Garriga aposta per treballar conjuntament en la protecció del Monestir de Poblet

La consellera de Cultura s’ha reunit avui amb l’abat de Poblet i ha destacat el valuós patrimoni de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, ha visitat avui el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, on s’ha reunit amb l’abat del monestir, el pare Octavi Vilà, i el prior Rafel Barruè La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, ha visitat avui el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, on s’ha reunit amb l’abat del monestir, el pare Octavi Vilà, i el prior Rafel Barruè GOVERN.CAT
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 20 Gener 2022 21:24

La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga Ibáñez, ha visitat avui el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, on s’ha reunit amb l’abat del monestir, el pare Octavi Vilà, i el prior Rafel Barruè. La consellera Garriga ha posat en valor la importància del monestir, que conforma "un dels tres vèrtexs del triangle patrimonial únic, excepcional i viu" que vertebra la Ruta del Cister.  Garriga també ha destacat "la renovació i modernització que ha viscut el monestir en els darrers temps" i ha ressaltat la importància de Poblet com a “testimoni i representació de la història de Catalunya”, en què "conflueixen diverses manifestacions artístiques, patrimonials, culturals i històriques". 

mitjana Garriga visita Poblet

Garriga destaca el valuós patrimoni de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià

La consellera i l’abad han compartit la necessitat de treballar conjuntament, des del Patronat, en la protecció del conjunt patrimonial, Patrimoni Mundial de la UNESCO des de l’any 1991 i el conjunt monàstic habitat més gran d’Europa. La consellera també ha visitat l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, situat al mateix monestir, i ha posat en valor aquest valuós patrimoni pel conjunt del país, ja que recull més de 140.000 cartes, uns 11.000 llibres, més de 600 capçaleres de publicacions periòdiques i unes 33.000 fotografies. També conté una col·lecció de 38 pel·lícules datades entre el 1937 i el 1952, que il·lustren la Guerra Civil i l'exili. Es tracta de documentació que el president Tarradellas va anar recopilant durant la Segona República, el període de l'exili i la Transició o que ve de donacions fetes a l'arxiu per part d'altres personalitats de la política i la societat catalanes.  L’arxiu porta el nom de la filla de Tarradellas i es troba a l'antic Palau de l'Abat.

Garriga visita Arxiu Terradellas

Poblet, el panteó reial de la Corona d'Aragó

El Reial Monestir de Santa Maria de Poblet és considerat el panteó reial per excel·lència de la Corona d’Aragó. A l’espai hi romanen les restes d’Alfons I, el seu fill Pere I el Catòlic, Jaume I el Conqueridor, Pere III i molts dels reis posteriors. Forma part de la Ruta del Cister, que potencia el patrimoni artístic i cultural de les comarques de l’Alt Camp, l’Urgell i la Conca de Barberà amb la voluntat de desenvolupar turística i econòmicament el seu territori a partir del reclam que són els tres monestirs reials cistercencs de Catalunya: Santa Maria de Vallbona, Santes Creus i el mateix monestir de Santa Maria de Poblet. Per potenciar-ne la visita, des de d’estiu passat, el Departament de Cultura impulsa la campanya ‘Com una reina, com un rei’, que promou les visites turístiques a la Ruta del Cister mitjançant ‘El carnet de la Ruta del Cister’. Aquest passi es pot comprar en línia i permet visitar els tres monuments per només 15 euros. 

Visita a l'Espluga

A la tarda, la consellera Garriga ha visitat l’Espluga de Francolí, en concret les Coves de l’Espluga i el casal del municipi. L’ha acompanyat en el seu recorregut l’alcalde del municipi, Josep Maria Vidal Minguella; la consellera comarcal de Cultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Silvia Iturria, i la directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: