Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival Senderista de les Muntanyes de Prades busca potenciar la figura dels guies professionals

L'esdeveniment és vist com un reforç per declarar el Parc Natural de la zona "en un mínim d'un o dos anys"

Imatge de l'ermita de l'Abellera de Prades, inclosa al Festival Senderista Muntanyes de Prades Imatge de l'ermita de l'Abellera de Prades, inclosa al Festival Senderista Muntanyes de Prades ARIADNA ESCODA
Patrimoni ACN
Dimecres, 20 Octubre 2021 16:57

El primer Festival Senderista de les Muntanyes de Prades, que se celebrarà del 22 al 24 d'octubre, busca potenciar la figura dels guies professionals. Set empreses especialitzades en rutes guiades han preparat catorze passejades entre el Baix Camp, la Conca de Barberà i l'Alt Camp. S'hi destinarà un pressupost proper als 40.000 euros, la meitat del qual prové de les administracions públiques i la resta l'aporta la revista 'Descobrir', impulsora del festival. Prades serà l'epicentre d'aquesta edició, on s'espera una participació de 280 persones. L'alcaldessa Lídia Bargas ha assenyalat que el festival pot representar un reforç en la tramitació del Parc Natural Muntanyes de Prades, que podria ser una realitat "en un mínim d'un o dos anys".

El Festival Senderista de les Muntanyes de Prades està dirigit a un públic familiar de proximitat i de moment ja ha penjat el cartell de complet en nou de les catorze rutes organitzades. Mont-ral, Rojals, Farena, Prades o Montblanc són alguns dels municipis on es concentraran aquestes passejades de dificultat baixa o mitjana. L'organització calcula que hi participaran unes 280 persones.

En aquesta primera edició es posarà l'accent en la importància del guiatge, un servei que, segons han explicat des de l'organització, a l'estranger està més consolidat. "Des del punt de vista del visitant, l'experiència de fer una passejada de la mà d'un guia que coneix molts detalls vinculats al paisatge és molt més profitosa que no pas fer-ho sol", ha insistit el director de la revista 'Descobrir', Joan Morales.

Les administracions públiques han aportat el seu gra de sorra al projecte amb partides de 5.000 euros en el cas dels tres consells comarcals participants i 15.000 euros per part de la Diputació de Tarragona. La voluntat de la iniciativa, més enllà d'apostar per un turisme sostenible, és consolidar-se i créixer en futures edicions, tant pel que fa a durada com territorialment. Així, no es descarta ampliar les passejades en comarques com el Priorat o les Garrigues.

El reivindicat Parc Natural Muntanyes de Prades, sobre la taula

L'Ajuntament de Prades veu en el festival una oportunitat per reforçar la proposta de declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades. L'alcaldessa, Lídia Bargas, s'ha mostrat confiada en què properament el Govern concreti terminis perquè aquesta denominació sigui una realitat "aviat".

Ara bé, des del consistori pradenc tenen molt clar que no volien aconseguir la declaració de parc natural si no ve acompanyada d'una partida econòmica. Per això, Bargas ha reconegut que la futura creació de l'Agència Catalana de la Natura podria ser una "via de sortida" per aconseguir aquesta reivindicació històrica. Segons l'alcaldessa, la manca d'aquesta declaració ha comportat "pèrdua d'oportunitats" i "menyspreu" envers el territori.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: