Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una exposició fa un viatge per les campanes de 37 pobles de la Conca i la Baixa Segarra

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà organitza visites guiades, aquest dissabte 9 d'octubre, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni

Imatge d'una visita dinamitzada recent a l'exposició 'Tocant el cel amb una corda: Les campanes de la Conca de Barberà', al MCCB, a Montblanc Imatge d'una visita dinamitzada recent a l'exposició 'Tocant el cel amb una corda: Les campanes de la Conca de Barberà', al MCCB, a Montblanc MCCB
Patrimoni Redacció Infocamp
Divendres, 08 Octubre 2021 21:58

Un any més, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB) i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà s’adhereixen a les Jornades Europees del Patrimoni amb dues propostes gratuïtes, aptes per a tothom. En concret, el MCCB organitza, aquest dissabte 9 d'octubre, un taller familiar per moldre farina i fer pa artesanal i una visita dinamitzada per conèixer les campanes de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra.

Taller familiar als Molins de Montblanc

A les 11h, als Molins de la Vila de Montblanc hi haurà el taller familiar 'Fem farina i pa artesanal' en un molí medieval. Els participants descobriran aquests antics molins fariners del segle XIV, situats a la riba del riu Anguera, i experimentaran tot el procés de la mòlta del cereal, gràcies a la força de l’aigua. Tot seguit, aprendran a elaborar, artesanalment, una massa de pa de qualitat i agroecològica. Com a resultat de l’activitat, tothom es podrà endur una peça de pa preparada per coure a casa. Les places per a poder participar en aquesta experiència ja estan exhaurides.

Visites guiades a l'exposició del MCCB sobre les campanes 

A la tarda, s’han programat tres visites guiades gratuïtes a l’exposició 'Tocant el cel amb una corda, les campanes de la Conca de Barbera'. Seran a les 17, les 18 i les 19h i aniran a càrrec de Jesús Martínez, comissari de la mostra. Per poder-hi participar, només cal reservar plaça a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., del telèfon 977 86 03 49 o a la mateixa recepció del museu (C/ Josa 6 de Montblanc).

L’exposició fa un viatge pels campanars de 37 pobles de la Conca de Barberà i de la Baixa Segarra, oferint una panoràmica del món de la campana a la demarcació. Un mitjà de comunicació avui oblidat, però que fins fa ben pocs anys era imprescindible en el dia a dia de les persones. Una peça patrimonial, normalment inaccessible, que amaga textos i imatges que descriuen l’essència i la particularitat de cada poble a través de les seves inscripcions. Algunes de les quals tenen una llarga història, com ara la de Conesa, datada el 1433, la de Montblanc, de 1510 o la de Santa Coloma de Queralt fosa el 1649.

La mostra també reuneix el testimoni dels darrers campaners actius de la demarcació a través d’un reportatge que els presenta en acció. Un patrimoni immaterial en un alt risc de desaparició.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: