Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus Ocult tanca amb més de 2.000 visites en el conjunt de rutes i espais oferts

En aquesta setena edició, s’han pogut visitar set espais de la ciutat i fer-hi quatre rutes

La ruta ‘Tocats del terrat’ ha portat als visitants a conèixer una perspectiva de la ciutat des de punts elevats La ruta ‘Tocats del terrat’ ha portat als visitants a conèixer una perspectiva de la ciutat des de punts elevats ESPAIS OCULTS
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 04 Octubre 2021 09:30

L’Associació Espais Ocults ha tancat amb satisfacció aquest diumenge, la setena edició del Reus Ocult, la que és la seva activitat més destacada. Entre dissabte i diumenge, i en el marc d’aquesta activitat que busca mostrar i valorar el patrimoni, s’han ofert més de 2.000 visites, repartides entre els diferents punts i rutes que conformaven el programa d’aquest 2021.

Descobrint façanes que no mirem acuradament

En aquesta edició del Reus Ocult s’han mostrat set espais amb un denominador comú, el de tenir un immerescut caràcter secundari i fins i tot marginal o totalment desconegut per a la majoria de la ciutadania. Es tracta de façanes que veiem inconscientment, però que no mirem acuradament, com la de la plaça del Pintor Fortuny o les façanes de la Fàbrica Hipòlit Montseny, dels Magatzems Vilella o del Centre de Lectura.

                                       Façana de l'edifici de "La Caixa", a la plaça del Pintor Fortuny: 

Reus Ocult Edifici La Caixa

D’altra banda, durant tot el cap de setmana també s’ha donat a conèixer l’espai de Cal Massó, una part de l’antiga muralla ubicada al carrer del Roser i el Pont de Calderons, un aqüeducte medieval que gràcies a la col·laboració dels visitants del Reus Ocult, ara ja és una mica més visible per a tothom.

Quatre rutes

En el marc del Reus Ocult 2021, també s’han ofert quatre rutes per a les quals, es van esgotar ràpidament les inscripcions. Aquest és el cas de la ruta ‘Tocats del terrat’, que ha portat als visitants a conèixer una perspectiva de la ciutat des de punts elevats, en concret, des dels terrats del Casal de les Dones, de l’edifici d’Òmnium Cultural, del Museu Salvador Vilaseca i del Centre de Lectura. Altres rutes que s’han ofert durant el cap de setmana són la ruta ‘Portes que importen’ i la ‘Ruta Trankimazín’, a més d’una ruta en bicicleta feta en col·laboració amb Bicicamp i que recorria diferents espais de la ciutat pràcticament oblidats, com un forn de l‘època romana.  

                                                                                      Ruta 'Portes que importen': 

Reus Ocult Ruta portes

La situació sanitària ha fet que l’associació aposti, tal com ja va fer l’any passat, per oferir visites i rutes exteriors per a les quals calia inscripció prèvia. La bona acollida de l’activitat va fer, però, que uns dies abans del cap de setmana s’ampliessin horaris per tal d’aconseguir que més persones poguessin gaudir del Reus Ocult 2021.

De cara a l’any vinent, Espais Ocults continuarà treballant per tirar endavant una nova edició del Reus Ocult, sempre sota la idea que "si el patrimoni es coneix, s’estima i si s’estima, es defensa".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: