Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comencen les obres per restaurar la volta romana del Pallol i la façana de Ca l'Agapito de Tarragona

Els treballs s'executaran durant vuit mesos i tenen un cost d'1,2 milions d'euros

Imatge de l'edifici de Ca l'Agapito, que acull la volta del Pallol, amb les tanques de les obres Imatge de l'edifici de Ca l'Agapito, que acull la volta del Pallol, amb les tanques de les obres MAR ROVIRA / ACN
Patrimoni ACN
Dijous, 30 Setembre 2021 20:31

Les obres de restauració de la volta romana del Pallol i façana de Ca l'Agapito han començat aquesta setmana. Els treballs s'executaran en els pròxims vuit mesos i tenen un pressupost d'1,2 milions d'euros, els quals estan finançats en bona part per l'1,5% Cultural de l'Estat. El conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha afirmat aquest dijous que es tracta de les obres més importants previstes en aquest mandat. La volta romana del Pallol serà un dels principals espais del projecte Porta Tàrraco que ha d'estar enllestit el pròxim setembre. A banda, aquests treballs suposaran talls puntuals de circulació al voltant de la plaça de Pallol i la reubicació de les terrasses dels establiments d'aquesta zona.

Les obres de rehabilitació de Ca l'Agapito serviran per reforçar l'estructura de l'edifici i per recuperar les façanes que donen a la plaça Pallol. D'aquesta manera, es posarà en relleu les diferents èpoques constructives de l'immoble, com són la romana, medieval i la barroca. "Per tant, les obres ens permetran entendre molt millor la façana de l'edifici en l'àmbit històric i patrimonial", ha apuntat el conseller. Aquesta setmana, s'han fet les tasques prèvies com la neteja del solar de la part del darrere, la retirada de les torretes de flors de la plaça del Pallol, o diversos plantejaments damunt el terreny per començar a treballar.

Pinedo ha explicat que per executar les obres es col·locarà una grua de grans dimensions, d'uns 50 metres d'altura, a la plaça del Pallol. Tot i que la grua no impedirà la circulació de vehicles durant els vuits mesos d'execució, el regidor ha indicat que els treballs implicaran talls puntuals als carrers de l'entorn, com el de la Baixada del Roser. "Es tancarà només quan sigui necessari, per exemple, quan entrin els materials", ha detallat. L'actuació també suposarà que es reubiquin les terrasses dels bars de la plaça, dues davant de l'Antiga Audiència i, l'altra fora de la muralla romana.

Pel que fa a la rehabilitació total de l'edifici de Ca l'Agapito, l'equip de govern confia a poder-la dur a terme en el pròxim mandat. "Falta molt per poder obrir la seva totalitat; la idea seria treballar en un projecte que sigui públic, ho hem d'estudiar, però serà de cara el futur", ha subratllat Pinedo.

El projecte Porta Tàrraco

El projecte Porta Tàrraco preveu convertir l'entorn de la plaça del Pallol en un centre de recepció de turistes. La iniciativa inclou l'ampliació de la guingueta del Camp de Mart, que comptarà amb lavabos i un espai de rebuda dels visitants. "Neix d'una subvenció de turisme de la Generalitat i implica generar un pol d'atracció turística i patrimonial a la volta del Pallol, així com desenvolupar experiències museístiques, patrimonials i històriques", ha recordat el conseller de Patrimoni.

Així, segons Pinedo, el projecte Porta Tàrraco serà l'inici de les rutes turístiques per la Part Alta de la ciutat. "L'endemà que acabin les obres de Ca l'Agapito instal·larem tot el tema del Porta Tàrraco, anirem molt justos, però arribem al setembre de l'any vinent", ha tancat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: