Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Pallaresos acullen les Jornades Modernistes del Camp de Tarragona

S'iniciaran aquest dimecres 29 de setembre, a les 19:30h, amb la conferència 'Jujol al seu territori', a càrrec de l'arquitecte Roger Miralles

Detall del cartell de les I Jornades de Divulgació Històrica Modernista del Camp de Tarragona "Els Pallaresos 1900" Detall del cartell de les I Jornades de Divulgació Històrica Modernista del Camp de Tarragona "Els Pallaresos 1900" AJUNTAMENT DELS PALLARESOS
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 29 Setembre 2021 07:55

El Centre Jujol dels Pallaresos acollirà les I Jornades de Divulgació Històrica Modernista del Camp de Tarragona "Els Pallaresos 1900",  que se celebraran tots els dimecres del 29 de setembre al 27 d'octubre. Les jornades s'inauguraran aquest dimecres dia 29, a les 19:30h, amb la conferència 'Jujol al seu territori', a càrrec de Roger Miralles, arquitecte i director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSA) de Reus de la URV. En aquesta conferència viatjarem pels indrets on el deixeble de Gaudí va desenvolupar la seva obra. Obres que han deixat una petjada en la memòria col·lectiva.

El cicle continuarà el 6 d'octubre amb la projecció del documental 'Jujol-Gaudí, dos genis de l'arquitectura'. Aquest documental té com a objectiu convertir-se en una peça que difongui el coneixement de Josep Maria Jujol. La seva obra i les col·laboracions amb Antoni Gaudí no han estat prou reconegudes i és el responsable de donar vida i color al genial trencadís. L'acte estarà conduït per Luis Campo Vidal, enginyer i director general de la consultoria en projectes de televisió i telecomunicacions SAGESSE SL.

Les I Jornades Modernistes "Els Pallaresos 1900' es reprendran el dia 13 d'octubre amb la xerrada-documental 'Casa Navàs, una joia modernista única al món', a càrrec de la periodista i directora de la Casa Navàs, Sílvia Sagalà Roca. En aquesta conferència-documental coneixerem de ben a prop la Casa Navàs de Reus, un dels millors exemples del Modernisme en l'àmbit europeu, i que va ser construida entre el 1901 i el 1908 per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. En l'actualitat és l'única obra modernista d'Europa que ha arribat fins als nostres dies tal com es va estrenar.

El 20 d'octubre, l'investigador del Grup de Recerca ISOCAC Història i Història de l'Art de la URV, Ramón Arnabat Mata, pronunciarà la conferència 'Catalunya a finals del S.XIX i Principis del S.XX i els fet més significatius de l'any 1918'. En aquells anys el país i la seva gent experimenten transformacions econòmiques, socials, polítiques i culturals que deixaran enrere el segle XIX i obriran les portes al segle XX. Aquests canvis també es produeixen a Europa i al món.

El cicle finalitzarà el 27 d'octubre amb la conferència 'Les arts decoratives del Modernisme: L'eclosió de les artesanies artístiques', a càrrec de Daniel Pifarré, doctor en Història de l'Art i membre del grup de recerca GRACMON-UB. Amb el Modernisme sorgeix tota una especialització d'artistes artesans que de cada detall, de cada objecte, en fan una obra d'art. En aquesta xerrada podrem conèixer tot un món que per molts encara avui és un gran desconegut.

Les I Jornades Modernistes "Els Pallaresos 1900", organitzades per l'Ajuntament, tindran lloc tots els dimecres, a les 19:30h, al Centre Jujol (carrer Alt, 19-31, Els Pallaresos).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: