Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comencen uns treballs de manteniment a la muralla romana de Tarragona per evitar despreniments

L'actuació preventiva es farà per fases i la primera té un cost de 45.000 euros

Imatge de la muralla romana de Tarragona al tram de la Baixada del Roser, el 31 d'agost del 2021 Imatge de la muralla romana de Tarragona al tram de la Baixada del Roser, el 31 d'agost del 2021 ELOI TOST / ACN
Patrimoni ACN
Dimarts, 31 Agost 2021 19:42

L'Ajuntament de Tarragona ha començat uns treballs de manteniment a la muralla romana de Tarragona amb l'objectiu de garantir-ne la conservació i evitar despreniments. La primera fase de l'actuació al monument que forma part del conjunt declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco abraçarà el tram entre el Fortí Negre i la Rambla Vella. L'actuació consisteix en una inspecció visual amb una grua per conèixer-ne l'estat, durarà deu dies i té un cost de 45.000 euros aportats pel consistori. Si es detecta alguna patologia que comporti risc de despreniment, posteriorment s'hi actuarà. El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, s'ha felicitat per impulsar una actuació preventiva "pionera" a la ciutat i que vol replicar en altres monuments.

Pinedo ha explicat que comencen per aquest tram perquè és un dels que més els preocupa, per les patologies que té i que ja estan recollides en diversos informes. També ho marca el Pla Director de la Muralla. Amb tot, el conseller ha manifestat que no es tracta d'uns treballs que permetin fer una "recuperació total". "Parlo d'evitar que caigui alguna cosa més quan plou. És prevenció. La intervenció gran ara no la podem fer", per manca de pressupost, ha dit. Alhora, ha lamentat que "durant massa anys la muralla ha estat abandonada" i ho ha atribuït a manca de voluntat política.

Aquest tipus d'intervencions Pinedo les vol replicar en altres monuments de la ciutat. Un dels primers llocs on es preveu que es faci és la torre del Pretori. El conseller ha avançat que abans d'acabar l'any es farà "una actuació molt seriosa" per evitar que es repeteixin els despreniments de fa uns mesos. Seran uns treballs a la cara nord gràcies a uns 300.000 euros que l'ajuntament "ha trobat".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: