Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Edifici de l'Autoritat Portuària torna a guarnir el paisatge de la ciutat de Tarragona

Un cop acabada la seva rehabilitació integral, l'immoble projectat als anys 70 que va revolucionar l'skyline de la ciutat adquireix una nova imatge. Aquest article publicat a la revista 'TAG' del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona (COAATT) en dona més detalls

El nou Edifici de l'Autoritat Portuària de Tarragona El nou Edifici de l'Autoritat Portuària de Tarragona Imatges cedides pel COAATT
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 29 Juliol 2021 07:31

El perfil de la ciutat de Tarragona, allò que coneixem com a skyline, no seria mai el mateix sense la presència de l’edifici de l’Autoritat Portuària, un immoble projectat als anys 70 que aixeca passions i critiques, que sempre ha estat motiu de conversa i que ara, després d’uns anys en que ha estat tancat i es parlava fins i tot del seu enderroc, ha estat rehabilitat a fons per tenir una nova vida mantenint la seva peculiar forma.

Autoritat Portuària SUPERIOR BONA

La necessitat de nous espais per a personal de l’Autoritat Portuària com els serveis tècnics i administratius de Salvament Marítim o els serveis de Port Control, van ser un dels motius que van portar a repensar-se la utilitat d’aquest immoble que, per altra part, té un important valor patrimonial, arquitectònic i històric.

Han fet falta un any i mig d’obres per arrodonir una actuació de rehabilitació integral que s’ha clos amb uns resultats excel·lents. L’edifici de l’Autoritat Portuària sembla acabat de fer. Ens entrevistem amb Daniel Vera, arquitecte tècnic i responsable de la Direcció d’Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona.

Daniel Vera BONA

Daniel, parlem d’un edifici amb una imatge certament peculiar que sempre ha generat debat. Quina significació té en l’skyline portuari i en el conjunt de la ciutat?

L’edifici va ser una obra colpidora en el seu temps a Tarragona pel seu estil arquitectònic molt marcat per les formes anguloses i l’ús de materials com el formigó vist de manera massiva. La presència d’un edifici amb una alçada molt important i aspecte tan característic a primera línia de mar van fer que fos un punt d’atracció visual com a entrada al port.

El Port ha apostat durant els darrers anys per revitalitzar i fer valdre la façana marítima de Tarragona. Aquest edifici s’afegeix a l’escenari que comença des de la vila marinera del Serrallo, el Moll de Costa com a Rambla cultural de la ciutat, el Passeig Marítim del Miracle i la passarel·la del Port que connecta el centre de Tarragona amb el mar.

Després de 18 mesos d’obres i quasi 5 milions d’euros d’inversió, les obres estan acabades. Quin ha estat el gruix de l’actuació?

Hem de considerar que l’obra ha estat una rehabilitació integral de tot l’edifici amb l’objectiu principal de mantenir l’essència arquitectònica i l’adequació dels espais interiors i, sobretot fer un edifici sostenible basat en l’eficiència energètica, habitabilitat, bones comunicacions i seguretat.

Les obres han tingut en compte factors com la situació on està ubicat i les condicions atmosfèriques a les quals està exposat així com el fet d’estar al costat del mar protegint-lo de la intempèrie i del salnitre de la mar.

Hi havia perills estructurals després del temps que portava tancat l’edifici?

No hi ha hagut en cap moment perill estructural per a la integritat de l’edifici.

Però, cal afegir que sí que havíem detectat i estudiat com estava afectant l’agressivitat de l’ambient marí sobre els elements de formigó i els problemes més greus als que ens enfrontarien de no fer una rehabilitació total. Vam detectar que la degradació cada vegada era més ràpida i, per tant, havíem de prendre i es feia necessària una intervenció per a protegir el formigó de la façana. Estructuralment el formigó de l’interior de l’edifici estava en perfecte estat.

ANYS 70 Port de Tarragona BONA

Ha calgut fer especialment actuacions per a reduir el consum energètic. Com s’ha resolt aquest tema?

Una de les premisses a l’hora de definir el projecte de rehabilitació va ser tenir un edifici amb consums minimitzats per a la màxima eficiència energètica. Per dur a terme un edifici ‘sostenible’ o de baix consum energètic, hem incorporat un sistema d’aïllament tèrmic per l’exterior al 100% de la façana, la instal·lació de vidres d’alt rendiment tèrmic així com les instal·lacions de sistemes de clima d’alta eficiència energètica.

Des del Port estem força satisfets amb els nivells que assolim vers aquest tema d’eficiència energètica. A causa de les polítiques d’eficiència energètica i sostenible que hem dut a terme a l’edifici vam aconseguir una subvenció d’ 1.606.450 € del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Un fons que prioritza l’eficiència energètica, la reducció d’emissions de CO2 en l’edificació i a les infraestructures i serveis públics.

A nivell de seguretat i de comunicacions, què s’hi ha fet?

Les comunicacions de l’edifici són una de les peces troncals per a la seva funcionalitat. En un edifici d’oficines del segle XXI les comunicacions són cabdals. Hem de tenir en compte que en una de les plantes s’emplaçaran els serveis de Port Control que requereixen comunicacions segures i estables en qualsevol condició.

L’edifici està equipat amb sistemes redundants de fibra i ràdio pel control de les instal·lacions portuàries.

Les comunicacions i els sistemes d’informació del Port són claus per donar un servei de qualitat, eficient i eficaç.

Edifici AP interior obres BONA

Edifici AP interior abans BONA

Els nous usos seran de caire administratiu i per a serveis portuaris. Com quedarà distribuït l’espai de l’edifici a partir d’ara?

La planta soterrània és la planta de serveis d’instal·lacions de l’edifici i de suport del manteniment. A la planta baixa estaran els serveis de recepció, dues sales de formació i una la sala polivalent. Les plantes primera i segona són aquelles destinades a oficines de lloguer, modulables en funció de les necessitats de l’arrendatari; la tercera i quarta es destinen a personal de la part institucional del Port mentre la cinquena serà per a espais auxiliars com Port Control i els serveis administratius de Salvament Marítim. La planta sota coberta emplaçarà els llocs de control del tràfic, com Port Control i Salvament Marítim.

Quan entrarà en funcionament i estarà al 100% de la seva activitat? 

Actualment s’estan executant les obres d’urbanització i s’està en fase d’adjudicació del subministrament de l’equipament del mobiliari. La previsió és a finals de primavera o principis d’estiu es doni per finalitzada totalment la rehabilitació.

Port de Tarragona AP BONA

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: