Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El roure 'Mare de Renau', declarat arbre d’interès comarcal

És un arbre amb una antiguitat que supera els 300 anys que el fa, probablement, el més vell i vital del Camp de Tarragona

Descoberta de la placa que acredita al roure 'Mare de Renau' com a arbre d’interès comarcal Descoberta de la placa que acredita al roure 'Mare de Renau' com a arbre d’interès comarcal CCT
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 26 Juliol 2021 07:45

Coincidint amb la celebració del Consell d’Alcaldies del Tarragonès, celebrat el passat dijous 22 de juliol a Renau, es va dur a terme la descoberta d’una placa que acredita al roure 'Mare de Renau' com a arbre d’interès comarcal. La trobadad'alcaldes i alcaldesses es va iniciar prèviament a la carretera TV-2032, a on es troba el roure. Es tracta d’un exemplar de dimensions excepcionals, amb monumentalitat considerable i que ha estat declarat arbre d’interès comarcal pel Ple del Consell Comarcal del Tarragonès del 22 de juny de 2021.

És un arbre amb una antiguitat que supera els 300 anys que el fa, probablement, el més vell i vital de les comarques de Tarragona. Es tracta d’una espècie emblemàtica de les terres del Gaià i està format de la barreja de dues espècies: el roure martinenc i el de fulla petita.

L’alcalde de Renau, el president del Consell Comarcal del Tarragonès i membres del Gepec-EdC, una de les entitats impulsores d’aquesta iniciativa, van dur a terme els parlaments i van descobrir la placa ubicada sota el mateix arbre i que, a partir d’ara, informarà del seu interès natural i paisatgístic a tots els visitants.

El president del Consell va animar a què la declaració d’aquest arbre pugui servir per impulsar un estudi més ampli que doni lloc a un catàleg dels elements patrimonials naturals de la comarca. L’alcalde de Renau, per la seva banda, va ressaltar el fet que aquest arbre no només és patrimoni de Renau, sinó que ha de ser patrimoni de tots i totes. Al mateix temps, també va voler agrair la tasca del Consell Comarcal del Tarragonès amb aquesta declaració que ha permès sumar esforços i fer un pas més en la conservació i difusió d’aquest exemplar.

Per últim, Gepec-EdC va fer una crida "a comprometre’ns conjuntament a què es mantingui, sobrevisqui i el seguim respectant com fins ara", protegint així la cultura dels territoris.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: