Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Èxit de participació a la caminada popular al voltant de la Ruta de l'Aigua de Constantí

La ruta-passejada dominical, que va reunir prop de 160 persones, permet descobrir com s'aprofitava l'aigua al llarg de la història

Els i les participants de la Ruta de l'Aigua, a l'aqüeducte del Pont de les Caixes de Constantí Els i les participants de la Ruta de l'Aigua, a l'aqüeducte del Pont de les Caixes de Constantí AJUNTAMENT DE CONSTANTÍ
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimarts, 15 Juny 2021 08:10

Unes 160 persones van participar aquest diumenge al matí a la caminada popular al voltant de la Ruta de l'Aigua organitzada per l'Ajuntament de Constantí. L'activitat s'havia de fer el passat diumenge 6 de juny com a cloenda als actes de la Setmana del Medi Ambient, però la pluja va impedir la seva celebració.

El punt de sortida va ser l'aparcament de davant del Mas de la Closa, i durant tot el recorregut la comitiva va comptar amb les explicacions del guia cultural Ferran Marín. La ruta proposada va seguir el recorregut de l'itinerari de l'App "Natura Local" que l'Ajuntament de Constantí ha presentat recentment com una nova eina informativa per donar a conèixer el patrimoni natural i cultural del terme.

La Ruta de l'Aigua permet fer una ruta-passejada pel terme de Constantí, donant un tomb (sentit horari) per conèixer l'aprofitament de l'aigua de l'antiguitat fins a l'època contemporània. Indrets com els banys romans i les escenes aquàtiques del mosaic paleocristià de la vil·la de Centcelles, l'aqüeducte del Pont de les Caixes i els molins medievals, que funcionaven amb aigua d'una sèquia. La ruta repassa la història d'aquests indrets i dels paisatges naturals i agrícoles on l'aigua hi juga un paper cabdal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: