Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Parc Samà reviu l'atmosfera dels indians

El parc de Cambrils inaugura el laberint vegetal i descobreix la nova placa com a membre de l'Itinerari Cultural Europeu de Jardins Històrics

Acte de descobriment de la nova placa que acredita el Parc Samà com a membre de l'Itinerari Cultural Europeu de Jardins Històrics, amb la presència de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, entre altres autoritats Acte de descobriment de la nova placa que acredita el Parc Samà com a membre de l'Itinerari Cultural Europeu de Jardins Històrics, amb la presència de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, entre altres autoritats PARC SAMÀ
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 14 Juny 2021 08:42

La Festa del Modernisme i dels Indians ha tornat a al Parc Samà amb la seva cita anual per inaugurar el laberint vegetal dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que impregnen l'esperit de parc. Aquest cap de setmana s'han organitzat visites guiades i teatralitzades per recrear l'atmosfera de segle XIX al ritme de la música cubana en directe. Com en anteriors edicions, tots aquells que acudeixin vestits de indià o de blanc veuran reduït a la meitat el preu de l'entrada (10 euros en tarifa d'adult).

Aquest cap de setmana d'activitats i espectacles relacionats amb el Modernisme i l'època dels indians a Catalunya va arrencar dissabte al migdia amb la música de'Son Clandestino. La música serveix de teló de fons per a una incursió en els llocs més interessants de el parc de la mà de personatges d'època que s'encarreguen de les visites teatralitzades.

Cambrils, a la xarxa europea de jardins històrics

El Parc Samà ha aprofitat la Festa per mostrar per primera vegada la placa l'acredita com a membre de l'Itinerari Cultural Europeu de Jardins Històrics en presència de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, la regidora de Turisme, Marta Borràs, la directora del Patronat de Turisme de Cambrils, Amèlia Rico, i la directora del Parc Samà, Marketa Stverakova.

El Parc Samà es compta entre els impulsors del nou Itinerari Cultural Europeu que s'assenta en la Xarxa Europea de jardins històrics (REJH), creada el 2016. El passat 29 d'octubre el Consell d'Europa ha certificat la REJH, que en circumstàncies normals rep més de 15 milions de visitants anuals, com a ruta històrica de caràcter transnacional i Patrimoni comú que contribueix a la promoció de la identitat europea.

Aquest Itinerari Cultural Europeu està integrat actualment a l'Estat espanyol pels Jardins de Santa Clotilde (Lloret de Mar), el Parc Samà de Cambrils, els Jardins de el Real Lloc d'Aranjuez, els Jardins de l'Generalife i de l'Alhambra de Granada i els de la Finca Raixa i Son Marroig (Mallorca).

El laberint vegetal

Els visitants del parc han pogut endinsar-se per primera vegada en el traçat del laberinte vegetal, que té 17 illes en aquest 2021, cadascuna dedicada a un Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) on es troben preguntes i consells; tots han de completar el trànsit per les 17 estacions per poder sortir.

D'aquesta manera, el laberint contribueix a difondre els ODS de forma amena i divertida i a conscienciar sobre la importància dels petits gestos de cada dia per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i construir un món millor, en línia amb la iniciativa impulsada des de Nacions Unides "Fes possible el canvi".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: