Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alcover inicia els treballs de rehabilitació del Molí de Dalt de Mas de Forès

La fàbrica del Molí de Dalt pretén esdevenir un nou espai d’ordenació turística i revalorització de la Vall del Glorieta

Recentment s'han iniciat els treballs d'arranjament i rehabilitació del Molí de Dalt, a Mas de Forès Recentment s'han iniciat els treballs d'arranjament i rehabilitació del Molí de Dalt, a Mas de Forès AJUNTAMENT D'ALCOVER
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimarts, 01 Juny 2021 08:17

A finals d'aquest mes de maig s’ha donat el tret de sortida als treballs d'arranjament i rehabilitació del Molí de Dalt a Mas de Forès, que pretén esdevenir un nou espai d’ordenació turística i revalorització de la Vall del Glorieta d'Alcover.

La fàbrica del Molí de Dalt és la més impressionant de tots els molins del terme d'Alcover per les dimensions que té i perquè encara manté dempeus la seva fisonomia. Així i tot, irremeiablement el desgast del temps ha provocat, en els darrers anys, un deteriorament alarmant en la coberta i part de l'estructura de l'edifici, declarat Bé d'Interès Cultural.

La urgència d'intervenir arquitectònicament l'antic molí es va convertir en una prioritat per l’Ajuntament d’Alcover. Al valor de recuperar un patrimoni en perill se li sumava la necessitat de dotar la vall d'una estratègia eficaç en clau turística i de sostenibilitat.

L'enclavament del molí, situat al bell mig de la vall del riu Glorieta i envoltat d’un patrimoni material i immaterial de primer nivell, així com l’adequació a la finca d’una àrea de serveis i de lleure molt ben equipada, converteixen l’edifici històric en un espai idoni per a transformar-lo en un equipament cultural i turístic.

D'acord amb aquesta idea i propòsit s'ha pogut sumar la complicitat i el suport de diferents administracions engrescades en el projecte, com la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu d'ajudar a finançar el cost de la intervenció, plantejada com una primera fase d’un pla d'etapes que se centra a restaurar la coberta, consolidar l'estructura de l'edifici, netejar-lo i adequar-ne el pis superior com a centre de visitants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: