Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Tarragona crea l'arxiu Josep Maria Recasens

L'arxiu fotogràfic i documental del partit a la ciutat portarà el nom de qui fou historiador, militant socialista i primer alcalde de Tarragona després de la dictadura

L'alcalde de Tarragona, Josep M. Recasens, -a la dreta de la imatge- rebent al president de la Generalitat, Josep Tarradellas, a la porta de l’Ajuntament de Tarragona, el dia de Santa Tecla de l’any 1979 L'alcalde de Tarragona, Josep M. Recasens, -a la dreta de la imatge- rebent al president de la Generalitat, Josep Tarradellas, a la porta de l’Ajuntament de Tarragona, el dia de Santa Tecla de l’any 1979 Autor desconegut / CENTRE D'IMATGES DE TARRAGONA / L'ARXIU
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 08 Març 2021 08:39

La comissió executiva del PSC Tarragona ha aprovat per unanimitat que l’arxiu fotogràfic i documental del partit socialista a la ciutat s’anomeni Josep Maria Recasens i Comes. Qui fou historiador, militant socialista i el primer alcalde de Tarragona després de la dictadura.

D’aquesta manera, l’arxiu Josep Maria Recasens servirà d’arxiu general dels i les socialistes per ingressar, recuperar i gestionar la documentació generada per l’acció política a la ciutat de Tarragona, així com la dels i les representants del partit en el si de la resta d’institucions. En la seva condició d’arxiu històric, recupera la documentació fotogràfica i gràfica que sigui de rellevància per al coneixement de la història socialista a Tarragona.

El Pere Valls Miró, qui encapçala aquest projecte des del passat juliol, ha destacat que “la figura de l’alcalde Recasens va lligada a la història de la nostra ciutat, del Camp de Tarragona i del partit socialista” i que “el PSC, amb aquest reconeixement, vol mantindré viva la importància científica de la documentació i classificació, tal i com va fer el Josep Maria Recasens al llarg de tota la seva vida”.

Tanmateix, el primer secretari de l’agrupació socialista, Santi Castellà, afegeix que “l’arxiu compleix una triple funció: la preservació de l’important llegat sobre la vida política i social del PSC, el manteniment de la memòria història com a element d’unitat i referència dels i les socialistes i la conservació de les referències gràfiques històriques mitjançant l’estudi documental de la realitat, tot evitant possibles revisionismes”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: