Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu Etnogràfic d'Altafulla amplia el seu fons de peces històriques

S’incorporen dues bicicletes de mitjans del segle XX, una arna per a la recol·lecció de mel, relles romanes, diferents tipus d’arades, entre d’altres 

S’incorporen dues bicicletes de mitjans del segle XX, una arna per a la recol·lecció de mel, relles romanes, diferents tipus d’arades, entre d’altres  S’incorporen dues bicicletes de mitjans del segle XX, una arna per a la recol·lecció de mel, relles romanes, diferents tipus d’arades, entre d’altres  AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimarts, 26 Gener 2021 20:27

El Museu Etnogràfic d’Altafulla ha ampliat el seu fons de peces històriques amb dues bicicletes de mitjans del segle XX, una arna per a la recol·lecció de mel, diverses relles romanes, ratlladors de carn, un catúfol de mar, un llum de ganxo, planxes, pesos, diferents tipus d'arades i altres objectes d'especial interès.

Aquestes peces han estat donades per particulars durant els primers mesos de confinament. Concretament, un gran nombre d'aquestes han estat fruit de la donació de Neus Esmel i són provinents de la casa on va néixer a Ardenya, a la Riera de Gaià. Els veïns Salvador Gatell i la Nati Ballesté han estat els encarregats de restaurar aquestes peces que ben aviat es podran veure a la col·lecció del museu.

També han entrat a la col·lecció dues bicicletes que daten dels anys 70 del segle XX, i que han estat restaurades pel veí Antoni Ramírez. Una d’aquestes bicicletes ha estat donada pel veí de Torredembarra, Antoni Pulido; mentre que l’altra, restava a l’altell del mateix museu. Quant a l’arna per a la recol·lecció de mel, ha estat una donació del veí de la Móra, Rafel Prunera.

El Museu Etnogràfic d’Altafulla compta amb diferents elements d’identitat pròpia de la vida rural i l’economia del municipi, recuperats i restaurats pel veí d’Altafulla i artesà, Salvador Gatell, l’any 2008. S’hi poden trobar més de mil peces dels dos darrers segles, amb un ampli ventall d’objectes i elements, des dels més curiosos fins als més quotidians, del món de la pagesia. Des d’una sínia de sang a la tradicional aixada, són algunes de les joies que s’hi apleguen.

Gràcies a una xarxa de persones voluntàries, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Altafulla, el museu s’obre al públic –ara resta tancat per la pandèmia. Està ubicat a la Pallissa de l'Era del Senyor, al Camí de l'Ermita, 10.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: