Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Orgue de Valls s'inaugurarà oficialment el 31 de gener amb motiu de la festivitat de la Candela

Els dos concerts inaugurals aniran a càrrec dels organistes Miquel González i Josep Mateu

Els dos concerts inaugurals aniran a càrrec dels organistes Miquel González i Josep Mateu Els dos concerts inaugurals aniran a càrrec dels organistes Miquel González i Josep Mateu ORGUE DE VALLS
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 18 Gener 2021 20:56

Valls és a punt per inaugurar l'orgue de la ciutat amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu de la Candela 2021. Aquests darrers dies estan finalitzant els treballs d'harmonització de l'instrument, fase imprescindible per a una bona sonoritat i una de les darreres etapes de construcció a càrrec del taller d'organeria de Gerhard Grenzing.

L'instrument es troba a punt per a la seva estrena oficial, que tindrà lloc el diumenge 31 de gener, dos dies abans de la festivitat de la Mare de Déu de la Candela d'aquest 2021, horitzó fixat des d'un inici pel projecte i mantingut en tot moment, malgrat l'ajornament de les Festes Decennals. L'acte inaugural comptarà amb la interpretació de l'organista Miquel González, en un acte presidit per Dolors Farré, alcaldessa de Valls, i Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, les dues principals administracions que han donat suport al projecte. També hi participaran, Joan Àguila, rector de la parròquia de Sant Joan de Valls i l'organer constructor, Gerhard Grenzing. Les entrades per al concert inaugural es poden adquirir a l'Oficina de Turisme o a la mateixa parròquia al preu de 10€.

La tarda anterior, el dissabte 30 de gener, a les 17h, haurà tingut lloc la solemne benedicció de l'instrument, presidida, en aquest cas, pel rector de la parròquia de Sant Joan de Valls, Joan Àguila, i acompanyant musicalment l'orgue Josep Mateu.

Durant alguns vespres de la novena a la Mare de Déu de la Candela es realitzaran uns tastets d'orgue, a mode de prèvia, que seran interpretats per diversos músics com Ekaterina Kàtcheff, Carmina Solé, Neus Santesmasses o Anton Cardó, entre d'altres.

Els actes inaugurals clouran amb un segon concert diumenge 7 de febrer a les 17h, aquest cop a càrrec de Josep Mateu. Igual que en el primer concert, les entrades es podran adquirir a l'Oficina de Turisme o a la mateixa parròquia al preu de 10€.

Las programació tindrà un aforament limitat per tal de complir amb les restriccions per a la contenció de la Covid-19. Els dos concerts inaugurals es regularan mitjançant l'adquisició d'entrades mentre que per a la benedicció caldrà reserva prèvia al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. La comissió ciutadana de l'orgue de Valls fa una darrera crida a aquelles persones que encara no s'han fet padrins del nou instrument.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: