Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Generalitat cedirà el Fòrum de la Colònia a l'Ajuntament de Tarragona els propers 50 anys

El consistori aprova el tràmit, que es ratificarà al proper ple

Imatge d'un dels espais del Fòrum de la Colònia de Tàrraco, a Tarragona Imatge d'un dels espais del Fòrum de la Colònia de Tàrraco, a Tarragona ALBERICH FOTÒGRAFS
Patrimoni ACN
Dijous, 10 Desembre 2020 19:25

La Generalitat cedirà el Fòrum de la Colònia a l'Ajuntament de Tarragona els propers 50 anys. La comissió informativa de Territori municipal que s'ha celebrat aquest dijous ha aprovat el tràmit, que s'haurà de ratificar en el proper plenari, previst pel 18 de desembre. Es tracta d'una "concessió demanial i de caràcter gratuït", ha informat l'Ajuntament. El Fòrum de la Colònia, també conegut com a Fòrum Local, és un dels monuments romans que forma part del conjunt declarat Patrimoni Mundial per la Unesco, i també està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional.

L'Ajuntament de Tarragona té la intenció de millorar-ne l'aspecte, incrementar-ne el nombre de visites i obrir-lo a la ciutat com a parc públic. De moment ja ha demanat una subvenció de l'1,5% Cultural a l'Estat, per un import de 450.000 euros, que es complementarien amb 80.000 euros municipals més. L'espai ha de ser el principal pulmó verd de la futura Illa Corsini, un projecte de millora del centre urbà de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: