Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Palau de la Generalitat acollirà l'acte commemoratiu del 20è aniversari de Tarraco com a Patrimoni Mundial

La consellera Ponsa presideix aquest dimecres l’acte institucional que també commemora el reconeixement de les Esglésies romàniques de la Vall de Boí

L'aqüeducte de les ferreres o Pont del Diable és un dels elements del del Conjunt arqueològic de Tàrraco L'aqüeducte de les ferreres o Pont del Diable és un dels elements del del Conjunt arqueològic de Tàrraco ARXIU / INFOCAMP
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 02 Desembre 2020 07:14

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, presidirà aquest dimecres, 2 de desembre, a les 12 hores, l’acte de commemoració del 20è aniversari de la inscripció a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO del Conjunt arqueològic de Tàrraco i de les esglésies romàniques de la Vall de Boí.

L’acte institucional tindrà lloc al Palau de la Generalitat de Catalunya, i comptarà amb la participació, entre altres, de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i de l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera. També hi assistiran la directora del Patrimoni Cultural, Elsa Íbar, i els directors dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Miquel Cullerés, i a Tarragona, Jordi Agràs.

14 elements patrimonials formen el Conjunt arqueològic de Tàrraco i nou són les Esglésies romàniques de la Vall de Boí. Les dues candidatures van ser presentades davant la Unesco i aprovades a la trenta-quatrena sessió del Comitè del Patrimoni Mundial, celebrada a Cairns, Austràlia, del 27 de novembre al 2 de desembre del 2000, i es van s’inscriuen a la Llista de Patrimoni Mundial de la Unesco amb data 2 de desembre de 2000. Durant l’acte es projectarà un vídeo de commemoració dels 20 anys.

Cs Tarragona denuncia que el 20è aniversari de la declaració se celebri a Barcelona

A Tarragona, hi ha hagut algunes crítiques sobre el lloc escollit per commemorar l'acte. Una d'elles ha estat la del portaveu del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, que ha denunciat que “l’acte per commemorar el 20è aniversari de la declaració de Tarraco com a Patrimoni Mundial tingui lloc a Barcelona” i ha lamentat que “la celebració una efemèride tan rellevant com la declaració de la Unesco no es faci a la mateixa ciutat de Tarragona, antiga capital de la Hispània Citerior”.

Viñuales ha destacat “la manca d’acció i lideratge per posar la nostra ciutat al lloc que es mereix, tant de l’actual equip de govern com de l’anterior” i ha assegurat que “aquest és un dels motius del desconeixement de Tarragona i de la falta de posicionament turístic de la nostra ciutat”.

A més, ha criticat que “l’alcalde Ricomà pensi assistir a l’acte de Barcelona, enlloc d’exigir que aquesta celebració tingui lloc a Tarragona, ciutat que va aconseguir aquest reconeixement i única amb un conjunt patrimonial reconegut com a Patrimoni de la Humanitat de tota Catalunya”. “Mentre els governants de Tarragona no reivindiquin el paper que li correspon, aquesta ciutat serà de segona”, ha finalitzat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: