Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La nova il·luminació del Castell de Calafell revaloritza el monument i estalvia energia

Es va estrenar commemorant el Dia Mundial del Càncer de Mama

El Castell de la Santa Creu de Calafell va inaugurar la seva nova il·luminació, amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama El Castell de la Santa Creu de Calafell va inaugurar la seva nova il·luminació, amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama AJUNTAMENT DE CALAFELL
Patrimoni Redacció Infocamp
Diumenge, 25 Octubre 2020 18:44

La nova il·luminació exterior del Castell de la Santa Creu de Calafell, estrenada el cap de setmana passat, revaloritza el monument i en fa créixer l’atractiu turístic. Però a la vegada, significa un importantíssim estalvi d’energia, en usar tecnologia led: el consum d’electricitat serà una fracció mínima del de la instal·lació anterior.

Aquesta mateixa tecnologia permet canviar el color de la llum i fer il·luminacions artístiques o commemoratives. Per exemple, amb motiu de determinats dies internacionals, com va ser el cas de la il·luminació inaugural, amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama. D’ordinari, el Castell estarà il·luminat amb una llum blanca càlida.

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré,  destaca que “el Castell ha esdevingut, fins i tot més que la Ciutadella Ibèrica, el principal argument patrimonial del nostre municipi i és ja el monument més visitat”. I afegeix: “L’estem posant al dia, amb la il·luminació i les museïtzacions interior i exterior, perquè mantingui i incrementi el seu atractiu turístic”.

D’altra banda, l’obra realitzada soluciona definitivament l’obsolescència de l’anterior il·luminació, que a banda l’elevat consum, tenia un munt de deficiències i avaries constants, que costaven força diners, tot i ser pegats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: