Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cunit dona llum verda a una nova excavació a la Cova de l’Avenc

Aquesta és la quarta excavació que s'hi realitzarà amb l’objectiu de seguir recopilant informació sobre els episodis històrics del municipi

L’equip d’arqueòlegs encapçalat per Artur Cebrià està treballant des de fa cinc anys L’equip d’arqueòlegs encapçalat per Artur Cebrià està treballant des de fa cinc anys AJUNTAMENT DE CUNIT
Patrimoni Redacció Infocamp
Diumenge, 04 Octubre 2020 19:04

La nova actuació a la Cova de l’Avenc serà la quarta excavació que es realitzarà en aquest escenari tan emblemàtic cunitenc amb l’objectiu de continuar recopilant informació sobre els episodis històrics del nostre municipi.

Els darrers treballs van ser fa poc més de dos anys, a l’estiu de 2018, i van donar com a resultat troballes històriques que van confirmar la ubicació dels primers pobladors cunitencs. Eren restes humanes i peces de ceràmica del Neolític, aproximadament de fa 4.000 anys. Aquest no va ser el primer cop que es van trobar restes humanes, en la segona excavació es van trobar òssos humans d’entre 1.000 i 5.000 anys d’antiguitat.

La Cova de l’Avenc és un dels elements patrimonials que des de fa anys s’investiga a través de convenis que l’Ajuntament de Cunit estableix amb un equip d’arqueòlegs encapçalat per Artur Cebrià, qui també realitzarà els propers treballs.

El regidor de Turisme i Patrimoni, Jaume Casañas, incideix en l’objectiu doble d’aquests treballs “per una banda, volem continuar coneixent les nostres arrels i incorporar dades a la nostra hisròria local, però també el que volem és que aquesta informació arribi a les escoles amb una finalitat pedagògica, perquè les generacions més joves creixin amb el màxim coneixement del poble on viuen”.

L’Ajuntament de Cunit, que fa més de 6 anys, va optar per preservar la cova, per tal d’ impulsar la investigació i les excavacions, també realitza visites guiades a les escoles i a l’Institut Ernest Lluch.

L’equip d’arqueòlegs encapçalat per Artur Cebrià està treballant des de fa 5 anys.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: