Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls adjudica les obres de recuperació dels arcs gòtics de l'entorn del Museu Casteller

El projecte inclou tan la consolidació dels dos arcs medievals, la consolidació de les parets mitgeres i la urbanització de l’espai

Imatge d'arxiu dels arcs medievals que es van descobrir durant les obres del Museu Casteller i que l'Ajuntament vol conservar Imatge d'arxiu dels arcs medievals que es van descobrir durant les obres del Museu Casteller i que l'Ajuntament vol conservar NÚRIA TORRES / ARXIU / ACN
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 16 Setembre 2020 13:09

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat adjudicar el contracte de les obres de consolidació dels arcs medievals situats a l’entorn del Museu Casteller per un import de 190.140 euros (IVA inclòs) a l’empresa Constecnia 3. El període d’execució de les obres és de quatre mesos i el projecte preveu la recuperació dels arcs medievals gòtics que van ser descoberts durant l’enderroc de l’espai que ara ocupa el Museu Casteller. En aquest sentit, la intervenció posarà en valor els arcs, eliminant estructures irrellevants i residuals com l'escala i el mur que es troben al seu darrera. A la vegada, l'arc principal es desmuntarà i es tornarà a muntar amb la correcta plomada per evitar riscos estructurals.

projecte arcs gotics Museu Casteller

Les obres també inclouen la consolidació de les parets mitgeres dels edificis adjacents, així com la urbanització i adequació de la petita plaça que es generarà just sota dels arcs, d'uns 76 m2, amb una nova pavimentació i instal·lant nou mobiliari urbà. Així, aquesta nova placeta s'urbanitzarà a una cota inferior a la del conjunt de l'espai i s'hi instal·laran diversos bancs per convertir la zona en un espai de descans. També s'ha previst la instal·lació de focus al terra per a l'enllumenat ornamental dels arcs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: