Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls rebrà aquest dijous els primers tubs de façana de l'orgue

Seran els primers 33 tubs que formaran la façana de l'instrument i s'emmagatzemaran a l’església de Sant Joan fins a l’inici de la seva construcció

Els tubs es faran arribar des d’El Papiol, al Baix Llobregat, -on s’ubica el taller Gerhard Grenzing, responsable del projecte-, fins a l'església de Sant Joan de Valls Els tubs es faran arribar des d’El Papiol, al Baix Llobregat, -on s’ubica el taller Gerhard Grenzing, responsable del projecte-, fins a l'església de Sant Joan de Valls ORGUE DE VALLS
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 29 Juliol 2020 18:43

Valls rebrà, aquest dijous al matí, els primers tubs de l’orgue de la ciutat. Cada cop queda menys per a l’inici de la construcció de l’instrument, prevista per aquesta mateixa tardor, i vista la proximitat del projecte, els primers elements que integraran el futur orgue comencen el seu camí cap a la capital de l’Alt Camp.

La ciutat rebrà dijous els 33 tubs que formaran part de la façana de l’instrument, essent precisament els tubs més grans del frontal de l’orgue vallenc. Són de grans dimensions, ja que el tub més gran medeix gairebé sis metres d'alçada i és el que ocuparà l'eix central de l'orgue. La resta dels 32 tubs també són de mides considerables, acostant-se als cinc metres i mig, una part, i poc menys de cinc metres la resta.

Per a fer-ho possible, caldrà l'entrada d'un camió de grans dimensions pel carrer de la Cort, per fer arribar els tubs des d’El Papiol, al Baix Llobregat, on s’ubica el taller Gerhard Grenzing, responsable del projecte, fins a l'església de Sant Joan.

Les dimensions dels tubs dóna una idea de l'espectacularitat que tindrà l'instrument una vegada instal·lat a lloc. Els tubs que arriben aquesta setmana, al tractar-se de la façana, seran tanmateix els últims en ser col·locats, i per això, es guardaran dins l'església fins a principis de novembre.

Està previst que el muntatge de l'orgue a l'església de Sant Joan s'inicii a finals del mes de setembre i que s'acabi abans de Nadal.

La pandèmia de la Covid19 va obligar a aturar durant diverses setmanes la feina al taller de l'organer, però des de fa diversos mesos s'està treballant intensament en l'instrument vallenc a fi de poder tenir-lo acabat i instal·lat al seu lloc abans de final d'any, tal com estava previst inicialment.

400 padrins

Cal recordar que tot i que el finançament està en una fase molt avançada, amb més de 400 padrins, encara no s'ha completat del tot, i per tant, la Comissió ciutadana de l’orgue de Valls convida a la ciutadania a fer-se padrins si encara no ho han fet.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: