Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Engeguen el projecte de recuperació de la vil·la romana del Mas dels Frares

Es preveuen prospeccions geofísiques al jaciment i tres excavacions arqueològiques / S'estudiarà que hi hagi un centre d’explotació vinícola d’època romana

Presentació del projecte integral de recuperació patrimonial a la vil·la romana del Mas dels Frares (Constantí) al jaciment on s'està treballant Presentació del projecte integral de recuperació patrimonial a la vil·la romana del Mas dels Frares (Constantí) al jaciment on s'està treballant ALBA MARINÉ
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 20 Juliol 2020 12:53

La Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’Ajuntament de Constantí han signat un conveni de col·laboració a fi de potenciar la recerca arqueològica al jaciment rural de Mas dels Frares i valorar l’entitat patrimonial d’aquesta vil·la romana de l’antic territorium de Tàrraco.

El jaciment està situat al Celler Experimental de Mas dels Frares de la Facultat d’Enologia de la URV, a Constantí, i existeixen indicis arqueològics que apunten a l’existència d’una vil·la romana amb estructures productives de caire vinícola.

El projecte preveu una campanya de prospeccions geofísiques al jaciment i tres excavacions arqueològiques al sector oriental de la vil·la. L’estudi està dirigit per Josep Maria Macias Solé, investigador de l’ICAC, en el marc del projecte de recerca 'Estudi i difusió de la vil·la romana del Mas dels Frares (Constantí, Tarragonès)', projecte quadriennal de la Generalitat de Catalunya, que va comptar, en la seva primera fase, amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Constantí i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Catalunya.

La segona fase de les excavacions s’està duent a terme al jaciment, des del passat 6 de juliol i fins al 31, sota la direcció de les investigadores de l’ICAC Karen Fortuny i Ada Lasheras, i amb la participació d’estudiants del Màster d’Arqueologia i del Grau d’Història de l’Art i Arqueologia de la URV.

Els resultats d’aquests treballs han de permetre desenvolupar activitats d’anàlisi del jaciment, difusió científica i socialització del coneixement. A més, s’espera dur a terme treballs d’arqueologia experimental en base a un possible centre d’explotació vinícola d’època romana que vinculi la recerca amb les activitats formatives del Celler Experimental de Mas dels Frares.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: