Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenca la campanya d’estiu als monuments del Camp de Tarragona i l’Ebre

A partir del 18 de juliol, podreu gaudir de les diverses visites guiades que s’organitzen a Santes Creus, Escaladei, Escornalbou i Miravet 

A partir del 18 de juliol, podreu gaudir de les diverses visites guiades que s’organitzen a Santes Creus, Escaladei, Escornalbou i Miravet  A partir del 18 de juliol, podreu gaudir de les diverses visites guiades que s’organitzen a Santes Creus, Escaladei, Escornalbou i Miravet  PATRIMONI.CAT
Patrimoni Redacció Infocamp
Dissabte, 18 Juliol 2020 13:28

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya engega, a partir d’aquest dissabte 18 de juliol, les activitats d’estiu als diversos monuments que gestiona en el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre: el Reial Monestir de Santes Creus, el Castell-monestir d’Escornalbou, la Cartoixa d’Escaladei i el Castell de Miravet.

Entre les principals novetats d’aquest estiu post Covid-19 hi ha la visita 'DONES. Mares, abadesses, i esposes al Monestir de Santes Creus', que ens permetrà endinsar-nos en el paper que jugaven les dones en els cercles de la noblesa catalana medieval, a través dels sepulcres nobiliaris de Guillema de Claramunt, Guillema de Montcada (coneguda com la “Invicta Amazona”) i la capella de Magdalena Salvà.

A més, l’activitat permet visitar dues tombes reials femenines situades a l’església. Són les de Blanca d’Anjou i Margarida de Prades, dues reines amb un destí marcat inexorablement per la maternitat. Una maternitat molt significativa per a l’Orde del Cister, que es regeix per una devoció mariana, mitjançant el culte a la Mare de Déu de la Llet, representada en el retaule principal de l’església. La visita tindrà lloc tots els dissabtes, del 18 de juliol fins al 12 de setembre a les 19:30h.

També estrena visita guiada el Castell de Miravet. A partir del 25 de juliol i durant tots els dissabtes d’estiu podrem descobrir 'Miravet, testimoni de guerres', una ruta específica que girarà al voltant dels conflictes bèl·lics dels quals ha estat protagonista i/o testimoni el Castell de Miravet i, per extensió, el riu Ebre com a eix de comunicació i via principal d’accés i penetració cap a l’interior peninsular al llarg de la història, des dels conflictes de l’Edat Mitjana fins a la Guerra Civil Espanyola (1936-39).

visites guiades monuments

Reis, monjos, guerres i minyones

D’altra banda, aquest estiu també es podrà tornar a gaudir de 'Les tombes reials del Monestir de Santes Creus', una visita guiada centrada en el panteó reial i els anys d’esplendor del cenobi sota protecció reial. Durant tots els divendres i fins l’11 de setembre els visitants podran descobrir les històries, secrets i vivències dels reis Pere II el Gran, Jaume II el Just I la reina Blanca d’Anjou. El panteó reial de Santes Creus és l’únic monument funerari dels reis de la Corona d’Aragó que ens ha arribat intacte.

Una altra proposta en l’agenda monumental d’aquest estiu són les 'Reflexions' del pare Olgasan, un dels monjos que va viure a la Cartoixa d’Escaladei, la primera construïda a la Península Ibèrica i que va funcionar fins ben entrat el segle XIX. Una visita teatralitzada que convida a meditar al voltant de la vida contemplativa i espiritual del monjos cartoixans que es van instal·lar als peus de la serra de Montsant.

Finalment, el Castell Monestir d’Escornalbou continua també amb una de les seves activitats habituals dels darrers estius. Els matins de diumenge (menys el 16 d’agost) podreu acompanyar una de les minyones del castell, la Quitèria, que juntament amb un els arqueòlegs més famosos de l’època, Pere Bosch Gimpera, us explicaran de forma molt divertida les vivències, anècdotes i històries que us aproximaran a les primeres dècades del segle XX. Igualment, també s’han programat diverses visites teatralitzades a partir de la figura d’Eduard Toda, el mecenes i intel·lectual de la Renaixença que va rehabilitar el monument en el primer terç del segle XX.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: