Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El capcer reconstruït ja llueix a la façana de la Casa Navàs de Reus

L'edifici és obra de Domènech i Montaner

El capcer reconstruït a la façana de la Casa Navàs de Reus, el 9 de juliol del 2020 El capcer reconstruït a la façana de la Casa Navàs de Reus, el 9 de juliol del 2020 CASA NAVÀS
Patrimoni ACN
Divendres, 10 Juliol 2020 00:38

El capcer reconstruït ja llueix a la façana de la Casa Navàs de Reus, que s'ha inaugurat aquest dijous al vespre a la plaça del Mercadal. L'acte s'ha pensat per poder-lo seguir online a causa de la pandèmia de la covid-19. La directora de la Casa Navàs, Sílvia Sagalà, ha destacat que amb aquesta reconstrucció s'està molt a prop de tornar a la Casa Navàs l'aspecte original dissenyat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner a principis del segle XX. La casa fa 82 anys que va perdre el coronament. "Retornar-lo significa, d'alguna manera, reparar els efectes que la Guerra Civil va tenir sobre Reus", ha afegit Sagalà, que ha opinat que aquest és un moment important per a la ciutat, per al país i també per al modernisme europeu en general.

La Casa Navàs és l’únic edifici modernista de tot Europa que conserva el seu interior original. Ara ja només queda la reconstrucció de la torre perquè també tingui l’exterior que va projectar Lluís Domènech i Montaner. Abans de la descoberta del capcer, s’ha projectat el documental 'Casa Navàs. Reconstruint la memòria', que repassa tot el procés de reconstrucció amb els agents implicats en el projecte. L'ha fet la productora Acid Factory.

A continuació, la companyia Lucky Luke i Les Artistes Locals han fet viatjar els espectadors a principis del 1900 recreant personatges com Domènech, l’obrer Manel i la seva xicota Coia. L’arquitecte ha estat l’encarregat de fer el compte enrere per inaugurar el capcer.

La Casa Navàs va haver de tancar les portes al públic el passat 13 de març per la pandèmia. Després de quatre mesos, aquest dissabte es reprendran les visites guiades, amb totes les mesures de seguretat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: