Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’arxiu municipal del Morell participa en el Dia Internacional dels Arxius

Una usuària d’aquest servei parla de la seva experiència personal en un vídeo

En el cas del Morell, la usuària que participa de la campanya és Anna Domingo Palau, En el cas del Morell, la usuària que participa de la campanya és Anna Domingo Palau, AJUNTAMENT DEL MORELL
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimarts, 09 Juny 2020 21:06

Apropar els arxius a la ciutadania és el principal objectiu del Dia Internacional dels Arxius d’aquest 2020. És per aquest motiu que l’arxiu municipal del Morell, juntament amb una seixantena més d’arxius de tot Catalunya, s’han unit a una iniciativa de la Generalitat de Catalunya per fer una campanya de comunicació virtual que els doni a conèixer. Com explica l’arxivera del Morell, Isabel Martínez, “no volem parlar de documents, arxius i professionals d’arxius, sinó que volem posar en primer terme als nostres usuaris”.

Així, diversos usuaris d’arreu de Catalunya expliquen, des de casa seva, les seves vivències com a usuaris i donen a conèixer les històries que hi ha rere els documents que han consultat, explicat des d’un punt de vista subjectiu i personal. O també persones que hagin tingut algun vincle amb els serveis d’arxiu, ja sigui com a donadors del seu fons documental a un arxiu.

En el cas morellenc, la usuària que participa de la campanya és Anna Domingo Palau, l’experiència de la qual es pot veure en

. Es tracta d’una estudiosa de la toponímia del terme del Morell que s’ha beneficiat dels serveis del nostre arxiu en nombroses ocasions. És llicenciada en Filologia Catalana i diplomada en Estudis Avançats en Variació i canvi lingüístic, i és responsable territorial de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya a Tarragona.

Des de l’any 2008, el 9 de juny es commemora la diada dels arxius a tot el món amb el Dia Internacional dels Arxius. Enguany, però, la pandèmia del coronavirus ha condicionat la celebració i no ha permès portar a terme totes les iniciatives que s’havien plantejat. Malgrat això, s’han impulsat diverses activitats sobretot virtuals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: