Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tres dels recintes monumentals de Tarraco tornen a reobrir amb l'entrada gratuïta

Pel Passeig Arqueològic, l'amfiteatre i el Fòrum de la Colònia hi passen unes 40 persones

Imatge de l'accés al Passeig Arqueològic de Tarragona, obert el 25 de maig del 2020 Imatge de l'accés al Passeig Arqueològic de Tarragona, obert el 25 de maig del 2020 ROGER SEGURA / ACN
Patrimoni ACN
Dilluns, 25 Mai 2020 17:47

Tres dels recintes que formen part del conjunt de la Tarraco romana han tornat a obrir aquest dilluns, coincidint amb l'entrada de la ciutat en la fase 2 de la desescalada. Durant aquesta setmana els monuments només obriran en horari de matí i l'entrada serà gratuïta. Els que ja són visitables són el Passeig Arqueològic de la muralla, l'amfiteatre i el Fòrum de la Colònia. En la primera jornada, marcada pel mal temps a la ciutat, s'hi han acostat unes 40 persones. El conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, confia que en els propers dies més tarragonins hi vagin a passejar i a redescobrir els espais.

Pinedo explica que la gratuïtat és un agraïment als tarragonins "per l'esforç que han fet d'estar tancats a casa" durant les darreres setmanes. Sobre el perquè s'han obert les portes dels tres monuments, el conseller de Patrimoni especifica que són els que permeten mantenir les mesures de seguretat. "Estan a l'aire lliure i permeten exercir mesures de control d'accés més segures per als treballadors i els visitants", comenta. Per més endavant doncs, quedarà la reobertura del Pretori i del circ.

Pel que fa a l'amfiteatre, des de fa uns dies s'han reiniciat els treballs de reforç de la zona de les escales del miracle. Unes obres que Pinedo confia que estiguin enllestides d'aquí un mes i mig, aproximadament. Abans de poder reobrir el monument però, caldrà arranjar dos punts més. D'una banda, la graderia excavada a les roques i de l'altra l'accés a l'arena per la Porta Triumphalis.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: