Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu de la Conca de Barberà obre la finestra i surt al carrer

Una quarantena de botigues de Montblanc es convertiran aquest cap de setmana en l’aparador del fons del museu per celebrar el Dia Internacional

Una quarantena de botigues de Montblanc i d'espais públics de la Conca es convertiran aquest cap de setmana en l’aparador del fons del museu Una quarantena de botigues de Montblanc i d'espais públics de la Conca es convertiran aquest cap de setmana en l’aparador del fons del museu MCCB
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 14 Mai 2020 09:14

Enmig de l’actual situació de pandèmia sanitària, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB) torna a obrir d’una manera especial, mai vista fins ara. Amb el títol d’'Exposició Pública de l’MCCB' i coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, els aparadors de les botigues de la vila, el vestíbul del Casal dels Josa i l’entrada del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, es convertiran en els ambaixadors de la col·lecció de la institució.

Com si fossin les seves vitrines, mostraran a clients i vianants fotografies d’una quarantena de peces del fons del museu. N’hi haurà que mantindran un lligam amb l’activitat comercial de l’establiment, mentre que d’altres faran referència a les Fires de Sant Maties, que també s’haurien d’haver celebrat aquests dies. Totes les imatges, que s’aniran instal·lant al llarg d’aquesta setmana, estaran perfectament identificades i comptaran amb la corresponent cartel·la informativa.

El carrer Major de Montblanc concentra la majoria d'establiments participants en la iniciativa (MCCB): 

carrer Major Montblanc

L’exposició es podrà admirar durant el cap de setmana en horari d’obertura dels diferents comerços. Especialment, la tarda-vespre del dissabte 16 de maig, en què els aparadors estaran visibles i il·luminats fins a les 23:00h. Totes aquelles persones que no s’hi puguin acostar físicament, podran visitar-la on-line a la pàgina web del Museu Comarcal: http://www.mccb.cat.

El projecte compta amb el suport de la Unió de Botiguers i de l’Ajuntament de Montblanc i forma part de la proposta d’un Museu per a la igualtat, la diversitat i la inclusió. La proposta també es farà extensiva a d’altres poblacions de la comarca, gràcies a la col·laboració de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i els respectius ajuntaments.

Paral·lelament, des del dilluns 11 fins al diumenge 17 de maig, el Museu Comarcal participa en el 'MuseumWeek', el Festival Internacional de les Institucions Culturals a les Xarxes Socials. Durant aquest període, cada dia es publicarà a Instagram (@museuconcabarbera), la imatge d’un objecte de la col·lecció que concordi amb la proposta de l’organització del certamen.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: