Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell rep un fons bibliogràfic del llegat del prohom de la cultura Miquel Montoliu

Aquest fons de l'editor i defensor del patrimoni històric local, donat per la seva família, es conservarà a la Biblioteca Ventura Gassol

Aquest fons, donat per la seva família, es conservarà a partir d’ara a la Biblioteca Ventura Gassol Aquest fons, donat per la seva família, es conservarà a partir d’ara a la Biblioteca Ventura Gassol AJUNTAMENT DE CALAFELL
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 10 Febrer 2020 19:28

Calafell va rebre el passat 29 de gener la donació d’un fons bibliogràfic provinent del llegat de Miquel Montoliu, prohom de la cultura calafellenca que ens va deixar el juliol de l’any 2009. Aquest fons, donat per la seva família, es conservarà a partir d’ara a la Biblioteca Ventura Gassol.

Montoliu era l’editor de “Llibres de Matrícula”, editorial que publicava principalment llibres relacionats amb la història de Calafell i del Baix Penedès. També era un gran defensor del patrimoni històric calafellenc. Durant molts anys va ser membre de l'antic Patronat del Castell, òrgan que vetllava per la conservació de la història i els monuments locals. Després, va esdevenir el president d'Amics del Patrimoni, entitat que ha continuat treballant en aquest terreny.

La donació abasta deu capses de material. Inclou els llibres provinents de “Llibres de Matrícula” que els hereus de Montoliu conserven i també part del seu fons personal. En aquest fons hi ha molts llibres signats pels autors de renom universal que estiuejaven a Calafell els anys 70 i 80, de la mà de l’editor Carlos Barral.

També hi ha diverses primeres edicions i fins i tot un exemplar del Quixot, de Miguel Cervantes, de principis del segle XIX.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: