Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Barberà de la Conca enllesteix la tercera fase de les obres per frenar l'avenç de l'esquerda

La consellera Budó visita la comarca, que encara es refà dels aiguats

Imatge de la façana de l'església de Barberà de la Conca, a la Conca de Barberà, amb una esquerda que la travessa, de dalt a baix Imatge de la façana de l'església de Barberà de la Conca, a la Conca de Barberà, amb una esquerda que la travessa, de dalt a baix NÚRIA TORRES / ACN
Patrimoni ACN
Dijous, 16 Gener 2020 18:16

Barberà de la Conca ja ha enllestit la tercera fase de les obres que tenen per objectiu frenar l'avenç de l'esquerda, d'uns 250 metres de longitud, que travessa bona part del nucli antic. L'Ajuntament, que hi batalla des de fa anys, valora molt positivament els treballs. "Els resultats són excel·lents", afirma l'alcalde del municipi, Marc Rovira.

D'altra banda, es continua pendent d'aconseguir conclusions més definitives per part de l'Institut Geològic de Catalunya, sobre aquest fenomen detectat l'any 2010 i que no s'atura. Ara per ara, l'estratègia radica en "alliberar" l'esquerda, en comptes de "lligar-la", perquè no trenqui més serveis. Hi ha una quarantena d'immobles afectats. On és més visible és a l'església, amb una llarga escletxa vertical que supera els quinze centímetres. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha recorregut els punts afectats, en el marc d'una visita a la comarca. "La Generalitat ja hi treballa de fa anys amb el problema de l'escletxa de Barberà, fase rere fase s'ha d'anar treballant per tal de garantir la seguretat i preservar aquest municipi", ha afirmat Meritxell Budó.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, amb l'alcalde de Barberà de la Conca, Marc Rovira, municipi afectat des de fa anys per una greu esquerda, amb l'eslésia de fons (N.T): 

Meritxell Budó i Marc Rovira

La consellera també ha garantit l'"acompanyament" del Govern, en matèria d'ajuts, en una comarca arrasada per la riuada del Francolí de fa tres mesos enrere, fins que quedi "normalitzada la vida d'aquests municipis, on encara queda feina per fer", ha dit. Budó ha aprofitat la seva visita a la comarca per reunir-se amb alcaldes dels municipis més afectats pels aiguats per interessar-se per la situació.

La consellera de la Presidència ha iniciat el seu recorregut aquest dijous per la comarca a Santa Coloma de Queralt i a Pontils. Posteriorment s'ha desplaçat a Barberà i ha tancat la seva estada a Vallclara i Montblanc, zones greument afectades pels aiguats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: