Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Constantí commemora el centenari de la inauguració de les Escoles Velles

L'Ajuntament ha programat tot un seguit d’actes de celebració durant la Festa Major d’Hivern, que tindrà lloc del 18 de gener al 2 de febrer

El 20 de gener de 2020 es commemora el centenari de la inauguració de l’edifici de les Escoles Velles a Constantí El 20 de gener de 2020 es commemora el centenari de la inauguració de l’edifici de les Escoles Velles a Constantí AJUNTAMENT DE CONSTANTÍ
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 08 Gener 2020 18:08

El 20 de gener de 2020 es commemora el centenari de la inauguració de l’edifici de les Escoles Velles a Constantí. Tot just ara fa cent anys, el municipi iniciava una etapa de progrés inaugurant les primeres escoles públiques. Després de diversos intents de construcció fallits durant el segle XIX i d’utilitzar cases particulars com a centres d’ensenyament, sense disposar de les condicions mínimes imprescindibles per a aquest ús, el 20 de gener de 1920 s’inauguraven les noves escoles arran d’una iniciativa del rector Mossèn Ramon Bergadà, qui va comptar amb la col·laboració de l’entitat Sociedad de la Cultura de Constantí. La construcció va estar basada en un projecte de l’arquitecte modernista, Pere Caselles.

Els actes commemoratius, per la Festa Major d'Hivern

Amb motiu d’aquest centenari l’Ajuntament de Constantí ha programat tot un seguit d’actes de celebració durant la Festa Major d’Hivern, que tindrà lloc entre els dies 18 de gener i 2 de febrer. El dissabte dia 18, al Pavelló Poliesportiu, tindrà lloc un Sopar Commemoratiu del Centenari de les Escoles Velles durant el qual es projectarà un vídeo que recollirà el testimoni d’algunes de les personalitats més destacades d’aquests 100 anys d’escola pública al municipi.

El dilluns 20 de gener, Diada de Sant Sebastià, després del Solemne Ofici tindrà lloc la Festa del Centenari de l’Escola Pública a Constantí, amb la inauguració d’una placa commemorativa i d’una exposició fotogràfica amb un recull d’imatges d’aquests 100 anys, que es podrà veure a la plaça de les Escoles Velles. Es tracta d’un conjunt d’imatges que recullen la jornada inaugural, algunes vistes de l'equipament i de l'entorn, amb la plaça i el parc del darrere, i també les clàssiques fotografies de grup, on hi veurem alumnes al costat dels i de les mestres.

A més, des del 13 de gener i fins el 3 d’abril, es podrà veure a l’Escola Mossèn Ramon Bergadà l’exposició 'Records d’Escola. A Constantí fem 100 anys'. L’exposició es podrà visitar en horari lectiu, de 9 a 17 hores.

Lliurament dels Premis Literaris

D’altra banda, la XIII edició dels Premis Literaris Constantí 2019, que s’entregaran el diumenge 2 de febrer a la Biblioteca Municipal, també han escollit com a tema de concurs els 'Relats d’escola', coincidint amb la commemoració d’aquest centenari.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: