Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jornada de portes obertes al Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata

Serà el divendres 27 de desembre, amb motiu de la celebració del 'Dia Domènec i Montaner' a Reus

Interior de l'Institut Pere Mata de Reus Interior de l'Institut Pere Mata de Reus REUS.CAT
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 25 Desembre 2019 03:23

El proper divendres 27 de desembre, 'Dia Domènech i Montaner', es commemora la data del naixement i la mort de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Per aquest motiu, l'Agència de Promoció de Ciutat Reus Promoció, responsable de la gestió de les visites a l'Institut Pere Mata, realitzarà per aquell dia una jornada especial de portes obertes al Pavelló dels distingits; de l'Institut Pere Mata, obra de Domènech i Montaner, en horari d’11 a 14 h i de 16 a 18 h.

L'entrada és gratuïta per a tots els visitants i no es necessària la reserva prèvia. L’objectiu d’aquesta jornada és posar en valor l’obra d’aquest arquitecte, facilitant l’accés a una de les seves obres més emblemàtiques.

Domènech i Montaner

Lluís Domènech i Montaner, reconegut com un dels arquitectes europeus més importants de la fi del segle XIX i principis el XX en el panorama de l’Art Nouveua europeu, va realitzar diferents obres a la ciutat de Reus, entre les que destaquen el conjunt de l'Institut Pere Mata (1898), la casa Rull (1900), la casa Navàs (1901-1907) i la casa Gasull (1911), sent la ciutat que compta amb més patrimoni de l'arquitecte, després de Barcelona. La construcció de l'Institut Pere Mata va iniciar la brillant etapa modernista que va viure la ciutat de Reus i va marcar l'estil arquitectònic que posteriorment es va desenvolupar a la ciutat, principalment en l’obra de Pere Caselles.

En el marc de les accions que realitza la Taula Domènech i Montaner, projecte en el que participen els ajuntaments de Barcelona, Canet de Mar i Reus per la seva vinculació amb la vida i l’obra de l’arquitecte, els altres muncipis també realitzen accions especials per commemorar aquesta efemèride.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: