Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Donació dels fons comercial i familiar Sanromà a l'Arxiu Municipal de Reus

El fons de Vidres Sanromà mostra l’activitat d’una empresa, que és testimoni de l’activitat comercial i mercantil de Reus durant una centúria (1856-1859) / El fons familiar testimonia els afers privats durant aquest període

Donació dels fons comercial de Vidres Sanromà i del fons familiar Sanromà a l'Arxiu Municipal de Reus Donació dels fons comercial de Vidres Sanromà i del fons familiar Sanromà a l'Arxiu Municipal de Reus REUS.CAT
Patrimoni Redacció Infocamp
Diumenge, 08 Desembre 2019 18:58

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, i la família Sanromà, propietària d’una de les empreses de Reus amb més de 100 anys, coneguda avui com a Vidres Sanromà, va fer, donació aquest dijous 5 de desembre, a l’Arxiu Municipal de Reus de documentació empresarial i de documentació familiar. La documentació ingressada comprèn el període, de 1856 a 1959, i el volum és d’uns 4,4 metres lineals. 

El conjunt documental té un gran interès informatiu, cultural i històric en la mesura que, el fons comercial és testimoni de l’activitat mercantil d’una empresa nascuda a Reus i que va ser la primera de Catalunya en dedicar-se a la fabricació de vidres plans; mentre que el fons familiar testimonia els afers privats –administracions de béns- i les activitats personals i publiques d’una família reusenca –de mitjans del segle XIX fins a mitjans del segle XX— vinculada al comerç.

El fons comercial

El fons de Vidres Sanromà està integrat per documentació comercial, i mostra l’activitat d’una empresa nascuda a la segona meitat del segle XIX, que és testimoni de l’activitat comercial i mercantil de la ciutat de Reus durant tota una centúria (1856-1959).

S'hi troba documentació que evidencia la gestió dels recursos econòmics de l’empresa, la comptabilitat en general (Llibres de Diari, Llibres Majors, inventaris i balanços) i la comptabilitat auxiliar (llibres d’operacions diverses). També destaca la part relacionada amb la tresoreria (els llibres auxiliars de Caixa), la facturació (registres de factures, correspondència), llibres de proveïdors, registres... Cal esmentar també, la documentació relativa a la gestió dels recursos humans i a les condicions del treball i al moviment de personal.

El fons familiar

L’altre gran grup de documentació, la pertanyent al fons familiar, fa referència a la documentació més personal dels propietaris (d’eminent caràcter familiar), integrada per escriptures de vendes, capítols matrimonials, certificacions de naixement, testaments, factures de caire domèstic...

La importància de mantenir la integritat dels fons dels comerços i empreses de la ciutat i el fet que es puguin tractar i conservar en condicions idònies és un factor determinant a l’hora de poder preservar la memòria per a generacions futures.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: